Майки – героите на прехода

Майки - героите на прехода
Майки – героите на прехода

Да бъдем или да не бъдем майки, това е въпросът ?
Ужасяващите данни – ГЕРБ в цифри

Стряскащи ли са данните или по-скоро ужасяващите данни за ГЕРБ в цифри и човешките души !

Раждаме се и умираме – това е кръговратът на животът, но всяко едно живо същество се ражда с една мисия – да възпроизведе бъдещо поколение за да продължи родът, от векове е така и така и ще бъде !
Ако обаче има фактори, които да не повлияят отрицателно на това !
Правителството на ГЕРБ замразява детски, не протекционира и не насърчава младите да живеят и да раждат деца у нас !

Според Националният Статистически Институт през 2015г. в България има родени 60 564 бебета като процентът на Ромчетата солидно превишава Българчетата !
Починалите през 2015г. са 110 117 души !
Нямаме данни колко Български граждани са напуснали страната ни с една мисъл повече никога да не поглеждат назад !

Efekt 2

Според здравният регистър на министерството на здравеопазването родените са били 60 567!
Да се поразходим назад във времето !
Това са най-тревожните статистически данни от времето на Втората Световна война у нас !
По времето на ГЕРБ 1 през 2013г. родените бебета в страната са били 62 216 на брой !

А през 2014г. са били 63 848 броят на новородените и постоянно намаля !
Преди да дойдат ГЕРБ на власт през 2009г. новородените деца са били 80 956 и абортите са били далеч по-малко, защото хората са усещали стабилност и сигурност и са планирали бъдещето си по-спокойно !
Идването на ГЕРБ 1 дойде и с думите световна криза, дойде с думите на Дянков и Борисов за затягане на коланите и постната пица, което неминуемо се отрази на социалният живот на населението и през 2010 г. родените спадат на 75 513 и над 5000 семейства се отказват да планират дете през тази година отлагайки го за по-добри времена, но такива не идват !
Говори се за демографска криза, но това остава само на думи ! Русия, Полша, Унгария, Чехия предприеха различни стъпки за увеличаване на прираста на населението си с различни стимули и мерки ! Полша вдигна пет пъти детските си, а в България ги замразиха от ГЕРБ за три години !

Унгария увеличи майчинският отпуск на три години с опция до пет години и солидно възнаграждение на майките, с което могат да се издържа дори цялото семейство с четирицифрена сума в евро ! Чехия с огромни материални стимули за майките, освобождаване от данъци и ред мерки !

Русия за първо дете е с еднократна помощ от 6500 долара, за второ – 6500 долара плюс ведомствено жилище, за трето дете още 6500 долара и оземляване !
В България 37лв. за едно дете, за две са 50лв. Браво Бойко ! В Русия говорят за насърчаване на раждаемостта, безплатни детски градини и училища както и медицинско обслужване, много стимули за младите родители !
В България има недостиг на детски градини в големите градове и се записват преди да се е родило детето, а рушветите са огромни, корупцията е убийствена!

На скоро срещнах човек, който бе щастлив, че е дал 3000 лева подкуп и детето му ще бъде следващите няколко години в техният квартал ! Слушах за радостта му с недоумение, но си спомних за протестите на майките с деца с увреждания и как бяха наречени „кухи лейки“!
Тези майки, които са истински героини и се борят за децата си в тези трудни времена !
Ако в страната си говорим за кризи, труден преход, ако си говорим за репресии, полицейщина и диктатура, за борбата за свободното слово и за всичко останало, и за всички неоправдани, ако трябва да посочим кой са героите на прехода през последните 26 години това са майките !

Ние от редакцията на Blife.eu се прекланяме пред подвигът на всички жени решени на всичко да станът майки, решено на всичко да си отгледат децата в България и те са истинските герои на прехода, те са именно най-изстрадалите, най-онеправданите, най-мачканите, но и най-силните с до вчера с 35 лв., а днес с 37 лв. как се гледат деца ли, ами гледат се с майки героини!

Майчината любов е по-силна от всичко !

Прекланяме се пред подвигът Ви майки !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.