Малоброен протест пак вика “оставка”

Малоброен протест пак вика "оставка"

Малоброен антиправителствен протест се проведе за поредна вечер в столицата. 20-тина души се събраха на площад „Независимост”, а около 50 – пред Народното събрание. По-късно протестиращите пред Министерския съвет отидоха пред парламента.

Чуваха се обичайните скандирания „оставка”, както и свирки и барабани. Движението пред Министерския съвет не беше блокирано, а група полицаи пречеше на гражданите да го блокират. За кратко беше затворено движението в района на парламента. Има засилено полицейско присъствие.

Утре през деня обаче се очаква масови демонстрации заради митинга на КНСБ.

Efekt 2

Националното протестно шествие-митинг ще тръгне в 11.15 ч. на пл. „Македония” № 1 пред сградата на КНСБ, ще продължи по бул. „Христо Ботев” – бул. „Ал. Стамболийски” – пл. „Света Неделя”, където ще се проведе протестният митинг пред Министерство на здравеопазването от 11.30 ч. до 11.40 ч. Протестният митинг пред Министерски съвет ще се проведе от 11.50 ч. до 12.00 ч., а митингът пред Народното събрание ще се проведе в 12.30 ч, съобщиха от синдиката.

Днес пък „Ранобудните студенти” обявиха, че ще участват в протеста. Очаква се на митинг да излязат и таксиджии от София и страната. Техният протест обаче не е политически, а касае проблемите в бранша.

По публикацията работи: Мария Попова

Източник: dnes.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator