Развитие на кулинарен туризъм

Днес кулинарния туризъм се практикува много често и се ползва с голям интерес. Традициите на една страна са отлична основа за развитие на туризъм, както се получава и с културния туризъм. Туристите започват обиколките си с известни места, където кухнята е известна в цял свят. Като обект от него могат да бъдат винарските изби, пивоварни, кулинарни демонстрации, готварски курсове и други. Също така можете да дегустирате много мести ястия или пък напитки.

За да може една дестинация да се хареса на туристите, тя трябва да бъде кулинарно богата и да е автентична. Именно представянето на различни традиционни ястия, напитки и кухня е част от кулинарния туризъм на всяка държава. В света са много известни винените туристически обиколки. При нас също се практикува винен туризъм, с който много се гордеем в страната ни. Ние пазим традиции от времето на траките в производството на вино и се гордеем с това.

Традиционните ястия на нашата страна и техния начин на приготвяне е отличен туристически продукт, който само чака да се реализира.Оригинален начин да покажем нашия кулинарен туризъм на  туристите да ги научим да точат баница, да подквасват българско мляко и така нататък. Кулинарният туризъм има отлична основа за развитие у нас. Потенциалът си го има и дори и повече. Трябва ни обаче малко повече инициативност в областта на този туризъм, но и самата ни държава може да помогне за развитието на кулинарния туризъм в България и популяризирането на нашата традиционна кухня.

Efekt 2

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator