Местан: Ахмет Давутоглу пак ще се обажда на Бойко Борисов

Местан: Ахмет Давутоглу пак ще се обажда на Бойко Борисов


Местан заминава за Турция, ще се среща с Давутоглу и опозиционери
През следващата седмица, в периода вторник – четвъртък, Лютви Местан и екипа му ще направят официална визита в Турция по покана на лидера на основната опозиционна партия в южната ни съседка. Това заяви на трибунка в парламента бившия лидер на ДПС. Когато става въпрос за диалог с партии от съседни страни, то тогава е добре да се проведат срещи с други партии, каза Местан. Затова той ще има среща и с другия лидер на опозиционна партия в Турция, както и с лидера на водещата управляваща партия и министър-председател на

Турция Ахмет Давутоглу. Поисках разговор с Бойко Борисов, за да го информирам своята визита, подчерта Лютви Местан. Защо Местан и съмишленици обаче ще ходят в Турция – така и не стана ясно. Местан използва случая, за да отправи покана към медиите на 10 април да вземат участие в учредителния конгрес на ДОСТ в НДК.

В него ще вземат участие над 1000 учредители, изтъкна Местан. Вие ще станете свидетели на учреждението на една истинска либерална партия, на мнение е Местан, който допълни, че „виждаме за първи път нарочна глава „Мандат”, за да не може два поредни мандата да управлява един и същ лидер” На въпрос към Хюсеин Хафъзов защо е бил засечен в молитвен дом в столичния квартал “Люлин”, той отговори: Посещавам може би от 20 години, не само мюсюлманския храм. Този храм, наречен месчит , е законен от гледна точка на документи, разкри той. Всички мероприятия и дейности, които се провеждат в този храм, са законни.

Efekt 2

Най-вероятно днес пак ще бъда там, защото искам да съм там, където са мюсюлманите, допълни Хафъзов. Имаме желание да построим храм в София за мюсюлманите. Когато изстинеш два поредни петъка и си на антибиотици, ти имаш нужда от място да се стоплиш, категоричен беше той.

Източник:tribali.info

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.