Мицубиши отваря два завода в Румъния, а Борисов затваря четири у нас

Мицубиши отваря два завода в Румъния, а Борисов затваря четири у нас Стефан Пройнов


Както казва Бойко Борисов „ние сме ги минали румънците отдавна“!
И по правосъдия и по икономически показатели и най-вече по дългове !
Мицубиши отваря 2 завода за производство на двигатели в Румъния, инвестицията е за 300 млн евро…
Сега какво може да направи Борисов за да изпревари пак Румънците, ами да затвори четири завода у нас !

Минималната работна заплата в Румъния достигна 319 евро, което е над 620 лева. Преди промяната минималното възнаграждение беше 275 евро (1250 леи).
За тази година е планирано увеличение на заплатите в бюджетния сектор средно с 10%.
За сравнение, у нас повишението на минималната работна заплата е с 40 лева, като инфлационният индекс е над 30% средно за страната !
В Румъния беше понижен и данък добавена стойност (ДДС) от 20 на 19 на сто.
Премахва се суперакцизът върху горивата (7 евроцента на литър гориво) и таксата върху специалните строежи (1% от счетоводната стойност на строежа).

Очаква се бюджетният ефект от тези три мерки да възлезе на 6,5 млрд. леи (1,43 милиарда евро).
През последните две години икономиката на Румъния отчита най-висок растеж сред страните от ЕС – по 5%, докато българската се движи с ръст от около 3 процента.
Иначе пък обещаната пенсия се отложи за след три години, ако има живи да я дочакат !
Та как и кога ги минахме румънците Борисов не обясни точно е факт, че големи инвеститори като Мицобиши избират Румъния, а други големи инвеститори бягат от страната ни ограбени, рекетирани и измамени !
Не е малък и броят на Българските бизнесмени, които изнесоха производството си в Румъния, но пък единствената утеха си остава, че и тази година ще си отмъстим на румънците като дойдат на море – ще има много ограбени и излъгани румънци, а в този период на годината автомафията отчита 23% по-добри резултати!

Efekt 2

Е все пак този прираст влиза в джобовете на Борисов и Пашата, тихо да не чуе Цацаров и да реши и той да задмине румънската прокуратура по арести на политици !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.