Наглостта не е увреждане ! Вижте колко нагли са Борисов и Цветанов

Наглостта не е увреждане ! Вижте колко нагли са Борисов и Цветанов Stefan Projnov


Охраната на Борисов и Цветанов е близо 5 000 000 лева !

Държавна тайна е, че охраната на Борисов и Цветанов излиза 400 000 лв. на месец

Близо 400 000 лв. излиза охраната на бившия премиер Бойко Борисов и бившия министър Цветан Цветанов.
Изчисленията са резултат от средните стойности на разходите по гардовете и за техниката, която се използва за охраната на двете ВИП персони.

Efekt 2

Пред OFFNews бившият служител на НСО Николай Марков изчисли, че месечната издръжка на един охранител излиза средно около 4 000 лв. Ако към това се добавят и разходите за гориво на автомобилите, които влизат в кортежа, заедно с авангарда, който остава извън полезрението, месечната издръжка на един такъв екип може да достигне 120-130 хил. лв.
Официално разходите за охрана на властта остава една от най-пазените тайни в държавата. През февруари от НСО отказаха да дадат отговор на запитване на OFFNews какви пари месечно отиват за охрана на политиците. Позовавайки се на Закона за защита на класифицираната информация, от службата тогава отговориха, че такава информация представлява държавна тайна и не може да бъде оповестявана, въпреки че става въпрос за харчене на средства от държавния бюджет.

Борисов е най-скъпо охраняваният човек в държавата, смята Марков. По думите му освен НСО за сигурността на бившия премиер се грижи почти целият апарат от системата за национална сигурност. Тук влизат ДАНС, службата за подслушвания в МВР – СДОТО, силите на Областните дирекции на МВР и Охранителна полиция, които обезпечават сигурността на Борисов и Цветанов по време на обиколките им в страната.
Като началник на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обикаляше ежедневно страната, като само неговият явен екип от охранители се състои от два джипа и две бронирани лимузини, които го следват неотлъчно по време на визитите му. За пример – до 1000 лв. може да достигнат разходите за горивото на един брониран автомобил на службата от София до Бургас. Максималният разход на тези машини е около 50 л. гориво на 100 км.
Излиза, че в рамките на близо 4-годишното управление на кабинета „Борисов“ за двамата държавници за охрана са извадени 17 млн. лв. от държавната хазна.

Мерките за сигурност, които НСО е взело за охраната на двамата, идват от постъпилата в службата информация, касаеща сигурността им. Охраната на Цветанов беше подсилена в един от последните дни на кабинета на Бойко Борисов. Решението е взето от комисия, която се състои от началника на НСО (бившият охранител на Бойко Борисов бригаден генерал Тодор Коджейков), главния секретар на МВР Калин Георгиев (сочен за най-доверения човек на Цветанов във ведомството) и шефа на ДАНС – Константин Казаков, който пое поста в мандата на миналото правителство. Тогава е преценено, че той се нуждае от засилени мерки за сигурност, както това стана преди два дни с главния прокурор Сотир Цацаров. Обикновено подобни решения се взимат след постъпването на допълнителна оперативна информация от службите, че сигурността на конкретното лице е подложена на сериозен риск.Цветанов

Според прогнозните бюджетни разчети до 2015 година разходите на НСО се очаква да достигнат близо 37 млн. лв. За сравнение през 2012 година те са били 30,9 млн. лв., а за тази година – 35,3 млн. лв. В същото време за външното разузнаване, от което зависи събирането на оперативна информация за сигурността по случаи, като атентата в Сарафово например, се отделят значително по-малко средства. Отпуснатите на Националната разузнавателна служба (НРС) за 2012 година средства са били в размер на 16 млн. лв., а за тази година те са с два милиона повече. До 2015 година е планирано службата да харчи около 19 млн. лв. Една пета от този бюджет (около 22%) ще струват новите автомобили, които НСО планира да купи тази година. За това службата е заделила 3,65 млн. лева.
Като цяло бюджетът в сектор „Сигурност“ отчита растеж. За силовите структури скокът в бюджета е както следва: МВР – с 13.5%, ДАНС – с 13.4%, НРС – с 12.8%, НСО – 10.7% и МО – около 9%. В същото време немалко са орязаните средства в здравеопазването, които тази година са с 19.6% по-малко, и за образование – минус 10%.
Източник: offnews.bg

Ние от Blife.eu питаме колко инвалидни пенсии ще бъдат орязани?
Питаме колко данъци ще бъдат вдигнати ?
Колко чакащи за трансплантация няма да дочакат ?
Колко семейства, които искат инвитро да имат рожба няма да имат тази възможност?

Нека Господин Цветанов каже колко майки на деца в неравностойно положение ще бъдат принудени да мизерстват, нека да каже и само те ли са, ами Местан, Доган и всички колко струват всеки ден на държавата?

Но той няма да Ви каже това нито пък ще Ви каже това, което искате да чуете, нищо, че е МАЗНА ЛЪЖА !

Ще Ви каже думата „стабилност“ , „България над всичко“ , ще Ви каже „спокойно управление“ и ще Ви успокои, че ще се вдигнат пенсиите и заплатите, но преди да стане това ще са вдигнати цените и Вие, ако до сега сте оцелявали на ръба ще се наложи да влезете в дългова криза и заеми, а там спиралата с лихвите дълго ще Ви измъчва !
Така е, фалшивите новини са тези, които казват истината, а фалшивите политици казват „истината“!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.