На хранилката на Америка за България

На хранилката на Америка за България


„Америка за България“ раздаде стотици хиляди левове на български медии. Вижте кои са те!
ClubZ усвоява 120 000 лв. по проекта „Генерация Z“. Сайтът на Илиян Василев и Алекс Алексиев е зарадван с нови 135 160 долара, а онлайн изданието на Емил Стоянов със 120 000 лв.
Стотици хиляди левове раздаде прослотувата фондация „Америка за България“ на избрани български медии. Това показа справка на Епицентър.бг в новите грантове на НПО-то.

Медиите на фармацевтичния бос Огнян Донев – списание Club Z и едноименният сайт, вече усвояват 120 000 лева по проекта „Генерация Z“. Главната му цел е да даде думата на младите, родени в посткомунистическа България. Дарението на „Америка за България“ дава възможност на 10 млади автори да показват на българските читатели как мислят, анализират, коментират и как биха решили проблемите на съвремието ни.

163 340 лв.пък получава неправителствената организация „Асоциация за свободни медии“. Парите се усвояват от регионалния сайт blagoevgrad-news.com. Целта на дарението е да повиши качеството и разнообразието на оригиналното си съдържание с фокус върху разследващата журналистика и анализи, както и отразяването и застъпването за значими обществени каузи.

Efekt 2

С нови 135 160 долара е захранено НПО-то на бившия ни посланик в Москва Илиян Василев и Алекс Алексиев. „Америка за България“ е отпуснала парите за сайта им „България аналитика“, неизвестно защо определен като „аналитична платформа“. Изданието публикува месечни бюлетини по темите геополитика, сигурност, енергетика и икономика. „Така тя подпомага за по-доброто информационно и стратегическо разбиране на предизвикателствата, пред които България е изправена в условията на бързо променящата се геополитическа среда“, мотивират се от „Америка за България“. През 2016 г. сайтът стартира с пари на американската фондация.

Неочаквано в групата на медиите, получаващи редовно американски пари, се появи името и на бившия собственик на Тв Европа Емил Стоянов – брат на президента Петър Стоянов. Неговата фондация „Пигмалион“ е ощастливена със 120 280 лв. Парите вече се усвояват от сайта му „Дебати.бг“. От онлайн изданието обещават „изтъкнати български и чужди автори и анализатори“ да обогатят съдържанието, което да доведе до скок на 4качеството и разнообразието от оригинално съдържание“. „Дебати.бг“ инициира и годишна награда за принос към демокрацията и годишна конференция, на която български експерти ще обсъждат и анализират ключови събития от изминалата политическа година.

В списъка с получателите на грантове на „Америка за България“ в област „Гражданско общество и демократични институции“ за първи път присъства и врачанският сайт „Зов нюз“. Фирмата издател „Алпико пъблишинг“ ЕООД е одобрена да получи 169 420 лв. за да подобри разследващата си журналистика и увеличи качеството и разнообразието на оригиналното си съдържание. Ще бъдат наети и обучени четирима млади журналисти, които да развият уменията си за писане на разследвания и анализи. С парите „Зов нюз“ ще прави и онлайн радио.

Традиционно сред грантаджиите е и Сдружението на европейските журналисти – България. НПО-то обединява журналисти около кръга „Капитал“ и съответно брани единствено техните интереси. Фондацията получава почти 215 000 лв. за създаване на журналистически клубове и онлайн училищни медии, които ще подготвят съдържание за публикуване в национална онлайн платформа. Програмата ще осигурява часове по медийна грамотност за по-широк кръг от ученици, които не участват директно в журналистическите клубове.
Източник: epicenter.bg

Да бъдеш национален предател на заплата лесно е !

Да обясниш това трудно е ! 

Един ден когато застанете пред чистилището и Ви попитат защо продадохте род и родина какво бихте казали това ми беше работата ли ?

Както се казва за лекарства да ги дадете и да не Ви стигнат !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.