Николай Цонев обяви тревога !

Тревога ! Николай Цонев алармира !


Изкуствено намаляват армията
Армията с десет генерала по-малко
През тази година военнослужещите от българската армия ще намалеят с 1585 човека, сред които десет генерала, става видно от отговора на Министерство на отбраната на въпрос на ПП „Нова алтернатива“: „Колко рапорта на военнослужещи за пенсиониране без освобождаване от служба, уволнение или прекратяване на правоотношенията по § 49 от Кодекс за социално осигуряване са постъпили в Министерство на отбраната за периода 15.08.2015г – 18.01.2016г.?“.

Както ПП „ Нова алтернатива“ алармира още през май 2015г., с приетите промени в Кодекса за социално осигуряване, Министерски съвет даде право на военни, служители на МВР и следователи да се пенсионират, без да се налага да се уволнят. Това стана възможно чрез добавянето в Преходните и заключителни разпоредби на Кодекса за социално осигуряване на текст, който гласи, че: „от 1 юли 2015 г. лицата по чл. 69, които имат необходимия осигурителен стаж за придобиване право на пенсия, могат да се пенсионират, без да се изисква освобождаване от служба, съответно – уволнение или прекратяване на правоотношението.“.

На практика, това означава, че след достигане на пенсионна възраст, служителите по чл.69 от КСО ще могат да продължат да получават заплати по трудовите си взаимоотношения и едновременно с това да получават и военни пенсии. Преди тази промяна, кодексът даваше възможност при достигане на възрастта за пенсиониране, военнослужещите да изберат дали да продължат трудовите си взаимоотношения, без да се пенсионират, или да се пенсионират и да се уволнят.

Efekt 2

На другите два въпроса, зададени от ПП „Нова алтернатива“: „Колко военнослужещи от подалите рапорт по § 49 от Кодекса за социално осигуряване са пенсионирани и останали на служба?“ и „Колко от военнослужещите, подали рапорт по § 49 от Кодекса за социално осигуряване са пенсионирани, останали на служба и заемат генералски длъжности?“, Министерството на отбраната отказа да отговори и ни препрати към Националния осигурителен институт. Явно задължението на Министъра на отбраната Ненчев да издава заповеди за пенсиониране на военнослужещи вече е отговорност на Управителя на НОИ.

Това не е изненада за общество ни след унищожението на националната авиация и предаденото българско небе..

 
Ние от Blife.eu питаме при условие, че живеем във времена в които Русия,Турция,САЩ,Дания и Белгия и редица други държавиповишават боеспособността на армиите си кому е нужно да се разформирова Българската армия ? Кой иска страната ни да бъде слаба и дали евентуален бъдещ окупатор не управлява страната ни?

Ние от Blife.eu сме длъжни да информираме обществото за случващото се !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.