Няма чест вече в пагона

Няма чест вече в пагона


Няма чест вече в пагона!
Всеки месец полицаи протестират, пожарникарите и те, военните мълчат, защото нямат право и те ! Няма чест вече в пагона !
Погранични полицаи без дрехи, без кубинки там на студът, кучета ги яли !
С един пистолет на кръста и с дванадесет патрона как ще брани България или честа на пагона !
Те здрави кубинки на краката нямат ти автомати искаш да имат на рамената ! Ужасът е на лице и не е от сега и за това имаше протести, че с празна раница не се пази граница! Ние снимки сме показвали как се топлят в студа, как се крият в заслони направени от храсти и найлони !
Това ли е институция държавна или това вече не е тайна? Тук не става дума за дълг и чест на пагона, тук става дума за унижение натрупано в една униформа !

Униформа, която от 20 години чака реформа !
Някога в най-малката застава в оръжейната на 30 войника се е зачислявало 60 калашника, десет снайпера, десет гранатомета и десет гранатохвъргачки и поне 15 картечници за гранати и за боеприпаси да не говорим, в изобилие ! Имали са кучета и джипове !
Днес на нашите наряди някой друга консерва и това е, но така не се пази граница !
Така не се гради авторитет нито с чест се носи този пагон !

Днес вече им писна и на граничари и на пожарникари и на всички полицаи, а за военните коментара ще си спестя !
Днес вече им писна всеки ден да бъдат унижавани и със земята сравнявани като вече няма ред и дисциплина и всеки на началника си вика „ами уволни ма“! И нали има недоокомплект и началника навежда си главата в този човек ! Няма авторитет, няма служба, а всичко е ден да мине друг да дойде, да вземат те заплатата и аванса и да се отбие службата каквато и да е тя !
Така е на пограничната бразда !

Efekt 2

В градовете е по-различно Там началника ги събира лично и им казва, че имат норма на ден – десет акта да направят, десет глоби или наряда няма да им свърши и така тези дето народа трябва да бранят срещу народа се озлобяват и дебнат скрити в храсти и в тихи улици, дебнат да заловят някой дребни хорица, че не спрял на стоп или бил без колан !
Другите са на хранилка на бандити и мафиоти като те си взимат комисионите за това, че са си затворили очите и там контрабанда се шири, наркотици, проституция и какво ти се присетиш така се пълнят партийни каси, нали?

По селата е по-различно, там комисионите са малки от разбити къщи и от метал, от орехи и липов цвят и все циганите са в далавера с кварталният, който носи емблема МВР, емблема казвам, защото отдавна пагона не се носи с чест и закона не се прилага ! И така за честа на пагона е остаряло понятие, днес в системата или да си в далаверата или на село тихо и кротко да ти върви стажа, а народа кучета го яли !
И така полицията наша или за политически репресия и тормоз на този народ не се използва за нищо друго!
Разберете, искат респект и доверие за какво, кажете?
Държавата ги назначава, но тя не ги уважава !

Народа е все по-грабен, лъган и репресиран как да им повярва !
И така и те самите те вече не могат да се траят помежду си, но това не модел на поведение, а това е едно униформено унижение – те помежду си и накрая то избива на народната немотия !
Минава мутра с джип не спрял на стопа за него няма палка, защото бил човек на еди кой си, а след него старец със стара Лада веднага палка и започва подигравка – дай мигач, аптечката къде е, документи и багажника си отвори и така докато направят глоба на стареца живеещ в бедност и неволя като ще си тръгне с глоба !
Това е днес системата на МВР, няма чест вече в пагона, а има само за глоби воля!

За тези който не се подадоха на политико-икономическата мафия !

РЕСПЕКТ !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.