Огромен ГЕРБ скандал в Европа !

Огромен ГЕРБ скандал в Европа !

Изключиха българския шах от ЕШС заради неотчетени пари

Българската федерация по шах беше изключена от Европейския шахматен съюз (ЕШС) на заседание в Баку, Азербайджан, съобщи БТВ.

Решението беше взето с 37 гласа “За” и 11 “Против”. Като основна причина за изключването на България се посочва отказът на родната централа да предостави изискани разплащателни документи за периода 2011-2014 г., когато Силвио Данаилов беше начело на европейския шах. “Тези преводи за стотици хиляди евро не са отчетени в сметките на ЕШС и очевидно никога не са пристигнали в ЕШС”, се казва в официалния сайт на съюза.

Efekt 2

Обект на разследване са и проведените в Албена и Златни пясъци турнири през 2014 г. От Европейския шахматен съюз твърдят, че те не са били под тяхна опека. Българските организатори обаче имаха и държавно финансиране.

Председателят на българската централа вече получи сурово 18-месечно наказание заради нередности около провеждането на европейското първенство за младежи в Будва, Черна гора през 2013 г. По време на санкцията, наложена от етичната комисия към съюз (ФИДЕ), на Данаилов е забранено да заема каквито и да е длъжности в рамките на организацията и да участва в събирания от името на българската федерация.

Българският шеф отрича и обвиненията, че е създал офшорна компания в САЩ, чрез която източва средства от европейската централа. Данаилов твърди, че наказанието му е част от кампания срещу от страна на президента на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов, когото често критикува публично.
Източник: frognews.bg

Ние от Blife.eu ще направим следният коментар:

Там където има ГЕРБ има и корупция ! Недопустимо е поведението на властимащите с огромно чувство за безнаказаност и алчност да се краде като за последно във всички сектори !

И докато ГЕРБ, Борисов и неговите приближени мислят само за своят рейтинг, създаден от купените медии, рейтингът на страната ни е стигнал дъното !

Всички знаем колко лесно се слагат етикети, но знаем и че много трудно ще изчистим името на страната си и десетилетия ще трябва да се доказваме пред светът за да ни повярва, но винаги ще остава онзи горчив привкус на съмнение заради ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО и заради ГЕРБ !

Време е Българският народ да си отвори очите и да накаже веднъж завинаги хунтата от ГЕРБ и техните коалиционни партньори – съучастници в това унищожително съсипване и ограбване на страната ни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.