От група протестиращи

От група протестиращи

Уважаеми български граждани,

Понеже част от медиите се опитват да ви настроят срещу нас и нашите справедливи социални искания се чувстваме длъжни да разясним някои от обсъжданите теми.
Вече цяла седмица по всички медии се обсъждат пуснатите от министър Горанов спорни факти, че родното МВР било най-скъпото в Европейския съюз.
Дали е така, ние не знаем. Това е въпрос на високите политически шапки. Чувстваме обаче, че с изкарването на този факт се създава димна завеса върху друг неоспорим факт – ние българските редови полицаи, които сме на терен, както обичат да казват журналистите, получаваме най-ниските заплати в ЕС. Разбира се това е така за всички категории труд у нас, но ние сме излезли да защитим нашите доходи.
Заплатите ни са в пъти по-ниски от тези на западните ни колеги, което е разбираемо. Но че те са по-ниски на колегите ни от Македония, Албания, Румъния, Хърватска, Черна гора и прочие, е вече неразбираемо…

И това преглъщаме, но когато към най-ниската полицейска заплата в Европа, и не само, прибавим и:
– Мизерните условия на труд в РПУ, които са от времето на соца
– Липсата на модерни компютърни системи, принтери и скенери
– Допотопни комуникационни технологии
– Липса на елементарни консумативи – листи, химикалки, кламери
– Скапани стари автомобили, които често оправяме пътьом със свои средства
– Служебни униформи, които не са сменяни кой знае от кога, и които жените ни кърпят като през Средновековието
– „Служебни“ обувки, които отдавна си купуваме сами, от същите тези малки заплати
– Перманентна липса на гориво за автомобилите
– Липса на средства на ремонт на покриви и дограми на работните ни помещения
– Нерегламентирано работно време
– Ужасяващи условия на труд по някои дейности в „Гранична полиция“
Това са само част от проблемите заради, които сме по улиците и площадите след работно време.
Тяхното решаване би трябвало да са достижимо за държава, която вече 26 години живее в демокрация, член е на НАТО и на ЕС.
Знаем, че и вашите заплати са най-ниските в Европа. Извинявайте за неудобствата, които ви създаваме по време на нашите демонстрации. Ще се опитаме да ви облекчаваме максимално!
Източник: www.pan.bg/

Efekt 2

Ние от Blife.eu публикуваме коментарите на това писмо:

румен стоянов: Спи ли Главният ни Прокурор

-Алоооо, Гл. Прокурор, един петел кукурига…

-Ку-ку-ригу-у-у-у… – “Май, е време да се арестува Правителството на Боко, по текста за “Организирана престъпна група…” извършваща Национално предателство…”

Конституцията е погазена… “Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. Чл. 9. (1) Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост. “

– “Е, ДА, АМА – НЕ…!”

Щом се предлага армия на друга държава, да… ”…гарантира суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост…”, то Конституцията е погазена и е налице НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО…!!!

– КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ… Някой да въведе чужда данъчна администрация ли…??? Да отмени Конституцията и въведе чужд официален език ли…???

-Време е да се ОПОМНИМ…! За това ли мряха Левски, Ботев и хилядите обикновени българи…

-Правителството на ГЕРБ докара страната до фалит и пълна загуба на национален суверенитет…, чрез довеждане на органите защитаващи суверенитета ни (МО и МВР) до пълна дезорганизация…! Правителството наруши свои основни Конституционни задължения, лишавайки от финансови средства основните системи за национална сигурност…: Нали Конституцията има пряко действие…: Чл. 9. (1) Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост. Чл. 105. (2) Министерският съвет осигурява обществения ред и националната сигурност и осъществява общото ръководство на държавната администрация и на Въоръжените сили.

-Единственият разумен ход за Правителството е…: – ОСТАВКА, ПОРАДИ ДОКАЗАНА НЕКАДЪРНОСТ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА…!!! Болната Демокрация се лекува САМО С ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ…!!!

-В портивен случай е време за съд…, преди народа да проведе уличната “демокрация” и започне саморазправа…! Приятели,

-Врагът НЕ Е в МВР или МО или БА… или граничните полицаи, които със смешните си пищовчета трябва да спират тълпи от 50-100 нахлуващи преселници… Враг не са миньорите, шивачките и предприемачите… Всички сме ограбвани от същата тази корумпирана власт… Врагът е болшинството от едни 240 продажници, които се опитват да ни ограбват с десетки милиарди… и върхушката на ГЕРБ, които си назначиха и Президент и Гл. Прокурор…

– Нима си мислите, че като орежат бюджета на системите за Национална сигурност и Правосъдие, ще дадат парите за народа… Опомнете се! Какво видяхме НИЕ народа от 16-те милиарда заем за наша сметка… Откраднаха 7 милиарда от КТБ…, няма да видим нищо и от новите 5,5 милиарда планирани заеми… Не МВР и МО крадат от обществените поръчки милиони и милиарди. Не в МВР и МО ви заробват с милиарди заеми за който НЕ ЗНАЕМ за какво се харчат. Не МВР и МО са ви врагове.

– Вижте публикуваните списъци на вложителите в КТБ (вече са официални) и ми КАЖЕТЕ къде в тях видяхте редови служител от МВР или МО, миньор или шивачка. Дори 90% от предприемачите са затънали в дългове… неразплатените помежду им сделки, май са за около 80 милиарда…!!!

– ОПОМНИ СЕ НАРОДЕ! СЪБУДИ СЕ!!!

– “Народе…????” Кашик Със вас сме колеги!при нас положението е напълно идентично. Гражданин на БЪЛГАРИЯ Браво точно така нйе ви разбираме и сме с вас ……ВИЕ НИ ПАЗИТЕ .АЗ ВИ СЪЧУВСТВАМ И ВЯРВАМ ЧЕ В МВР ИМА И МНОГО ЧЕСТНИ СЛУЖИТЕЛИ НЕДЕЛЧО В НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ЗАЯВИМ В ЕДИН ГЛАС, ЧЕ НЕ СМЕ ЗА БЪЗИК И ПОДБИВ ОТ БАНДА ТИКВЕНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ. Mihail Konrov предсрочни избори, закон за мандатност на всички изборни длъжности – по всин път и без заплата /да видим кой ще се се кандидатира/, народните представители също без заплата, това тяхното не е професия, а работа полза роду. е след това ще видим дали ще има пари. Трябва да върнем лентата 70 години назад. Познавам поне 50, а те други по 50 човека, които спокойно могат да заемат местата на сегашните. революция трябява или БЪЛГАРИЯ ще се затрие само след 20 години гтр не иm обеснявайте на бьлгарските граждани,а ги призовете да излязат с вас и да сmажат тая хунта ГЕРБ

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.