На политическият небосклон над град Нови пазар изгря нова звезда само че с полумесец !

На политическият небосклон над град Нови пазар изгря нова звезда само че с полумесец !

Нови пазар настръхна срещу местна коалиция между ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ и ДПС ще управляват заедно Нови пазар, въпреки желанието на жителите на малката североизточна община, съобщиха за OFFNews източници от местната организация на БСП.

Заместници на новоизбрания кмет Ивайло Камаджиев от ГЕРБ ще бъдат двама от ДПС. Единият със сигурност ще е Айсел Руфад, която губи от Камаджиев на балотажа. Тя ще поеме ресор “регионално развитие”. Името на втория зам.-кмет от Движението все още не е ясно, както и ресора му.

Всичко това става въпреки обещанията на кмета, че общината ще се управлява без участието на ДПС.

Efekt 2

На първия тур на местните кандидатът на ДПС получи 26.84% и се яви на балотаж срещу Ивайло Камаджиев от ГЕРБ, който бе с 22.93%. Малко не достига на кандидатa на БСП Ивайло Петров, като той зае третото място с 22.02%. Избирателната активност в общината беше висока – над 53%.

Вотът на хората в града и в близките села обаче се различава драстично. В Нови пазар първи по гласове е кандидатът на БСП с 1343 гласа, следван от този на ГЕРБ, който получава 1219. В заобикалящите града села обаче вотът е коренно различен: първи е избраникът на ДПС (1192 гласа), втори е кандидат-кметът на ГЕРБ (563 гласа), след което е кандидатът на местната коалиция (491 гласа) и БСП (368 гласа).

По време на кампанията за балотажа в целия град течеше масирана кампания за кандидата на ГЕРБ. Обещанието и това, на което се надяват хората, е, че ДПС ще остане извън управлението на общината.

На втория тур при по-ниска избирателна активност Камаджиев печели кметското кресло. За него вота си са дали 4858 души, или 66,41 % от упражнилите правото на глас, докато Айсел Руфад от ДПС са подкрепили 2458 избиратели, или 33,59 % от гласувалите.

Ден преди новият кмет да даде клетва за новия си пост от местната организация на БСП са информирани от ГЕРБ, че новият кмет има намерение да управлява съвместно с ДПС, като дори отправят покана към Столетницата да се присъединят към коалицията. От ГЕРБ дори са дали оферта с конкретен ресор, като са били готови да дадат едно заместник-кметско място с ресори “oбразование”, “здравеопазване”, “култура и спорт”. Става ясно, че на ДПС също е дадено кметско кресло. На Айсел Руфад е предложен ресор “регионално развитие” и тя приема, като се говори, че инструкциите за сформиране на коалицията са дошли от партийните централи в столицата.

От БСП разпространяват декларация, в която категорично отказват да участват в такава коалиция. “Общинските съветници от БСП ще останат в конструктивна опозиция, подкрепяйки всяко разумно предложение за развитието на града и общината”, категорични са социалистите.

В града назрява недоволство, като хората дори стартират подписка против участието на Руфад в управлението на общината.

OFFNews многократно се опита да се свърже с Камаджиев, но след като секретарката му разбра какви са въпросите, през целия ден ни уверяваше, че е в среща.

На въпрос за местната коалиция депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев заяви, че не знае какви решения се взимат на местно ниво. Опитахме да говорим и с председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, но той днес не беше на работа.
Източник: offnews.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че в Нови пазар имаше етнически вот и всички партии подкрепиха кандидата на ГЕРБ само и само ДПС да не са във властта и пак са там! Всички са излъгани, всички ще припомним думите на Ахмет Доган, че властта за ДПС не е самоцел,а вижда се ясно! На политическият небосклон над град Нови пазар изгря нова звезда, само че с полумесец ! Честито !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.