Още за Хитрино !

Още за Хитрино !


Прокуратурата режисира причините за взрива в Хитрино!
Прокуратурата режисира доказателствата за взрива в Хитрино, заяви пред Фрог инж. Владимир Георгиев, бивш пожарникар, преподавател във факултет „Пожарна и аварийна безопасност”, а в момента противопожарен експерт. Според него целта е единствените виновни за трагедията да се окажат машинистите, за да се покрият истинските причини.
Ето какво сподели още инж. Георгиев:

Прокуратурата излага една теза, според която газ изтича от цистерната за 2 минути, по твърденията на единия от машинистите, че за това време е видял огнената топка, и заема някакво помещение, след което следва експлозията. Възможно е газът да заеме съседният район около сградата, но как ще проникне до тази печка толкова бързо?!

Твърдят, че при огледа в стаята, където е била тази печка на твърдо гориво, е намерен кратер. Аз питам как могат да открият такава следа, защото ако наистина е имало такава експлозия, тя е щяла да унищожи цялата къща. Гледах кадри от дрон и на тях ясно се вижда, че голямата експлозия е била в зоната на самата гара. И ако се видят снимките от дрона става ясно, че зоната на експлозията е съвсем различно оцветена.
Така, че прокуратурата режисира причините за пожара, за да може тяхната версия да бъде правдоподобна. И да докажат, че машинистите са влезли с висока скорост в гарата.

Efekt 2

Същото са казали и на министър Московски, за да го каже в Народното събрание. Според него цистерната е пробита от кука на теглич. Това е възможно теоретично, но не виждам как ще стане.
Куката е разположена между буферите на двете цистерни. Тя не е на високата част в зоната на цистерната и това е предвидено като защита при проектирането й. И не би трябвало да се възприеме като 100% истина. Но нека се произнесат жп експертите.
Мисля, че 2 минути са твърде кратко време, за да се образува взривоопасна експлозивна смес в една ниска зона на помещението на къщата.
Твърденията на прокуратурата са интересни, но трябва всеки един факт да се разглежда отделно и да се свързва с две неща-възможен източник и възможна експлозивна смес.

От снимките от дроновете прави впечатление и друго, че цистерните са излезли почти на пътя. Но нито една от тях не е пробита по този начин. Пробита е една вътрешна цистерна, която се намира в района на гарата. Твърденията за образуване на взривоопасна смес не са точни. Представете си една течност как изтича от цистерната. За да се получи експлозивна смес, тя трябва да влезе в съприкосновение с атмосферата. Ако влезе в къщата, както се твърди, тя би следвало да влезе в течна фаза. Но да стигне като течна фаза от това разстояние ми се струва невероятно.
Трябва да се отчете и фактът, че това населено място има някаква канализация, която да отведе тази опасна течност в канала, в най-ниската част. И в зависимост от температурата на околната среда тогава да започне изпарение.

Пропилена, ако действително е имало в цистерната пропилен, при тези ниски, минусови температури, към 5,45 ч. на 10 декември няма да се изпарява толкова интензивно, за да може в зоната да се образува експлозивна смес. Би следвало, ако се запали тази течност от печката в къщата, тя да върви като горяща река към цистерната. Но тогава взрив не би трябвало да има.Още за Хитрино !
Пожарът ще обхване цистерната и зоната около нея и ако евентуално се нагрее от огъня да избухне. Но тази цистерна, която е предизвикала експлозията, би трябвало да е най-малкото разрушена от зоната на дъното, където се твърди, че има пробойна.
Доказателство, че течността не може да се изпари веднага е фактът, че вече колко дни след трагедията тя продължава да изтича. Не е логично и обосновано със законите на физиката и химията и термодинамиката на газовете.
За да се разкрие обективната истина за Хитрино трябва да разследват независими експерти, а не подчинени на МВР и прокуратурата.
Смятам, че не само машинистите на влака са виновни за трагедията. Просто държавните органи извършват една манипулация и дезинформация за скриване на главните виновни.
Източник: frognews.bg

Ние от Blife.eu няма да спрем да Ви информираме,че излизат все повече и повече факти за Хитрино !
Колегите от ФРОГ ни представят различни факти и гледни точки !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.