Палмира и светът на артефактите

Палмира
Палмира и Светът на артефактите

Ужасът от войната
Палмира преди и след “Ислямска държава”
Фотографът на агенция “Франс прес” Джоузеф Ейд ни показва как изглежда днес древният сирийски град Палмира почти година след като “Ислямска държава” започна да разрушава културните паметници след падането на града през май 2015 година.

Тогава ЮНЕСКО описа действията на терористичната организация като “военни престъпления”, заради унищожаването на огромна част от културно-историческото наследство на древния град.

Днес много археолози, журналисти и фотографи са в Палмира, за да оценят нанесените от “Ислямска държава” разрушения, след като правителствената армия на Сирия успя да отвоюва града.

Efekt 2

12

22
Според експертите около 1/3 от артефактите ще могат да бъдат възстановени. Сирийският ръководител на антиките Мамун Абдулкарим заявява пред Франс Прес, че безценните артефакти са се запазили по-добре от очакваното.

3

“Опасявахме се, че “Ислямска държава” е успяла да превърне всичко на прах”, признава той.
Една не малка част от паметниците на културата обаче, са безвъзвратно унищожени.

Именно погубената история и разрушената памет ни показва със снимките си фотографът Джоузеф Ейд. Върху кадри от Палмира такава, каквато е сега, той наслагва фотографии на града и паметниците му отпреди 2 години. И онагледява по безмилостен начин ужаса от войната.

82

Източник: shash.bg

12923331_1787317934835699_6262976850654125006_n

И ако това са снимки на Палмира можете да си представите хилядите музей и паметници на културата в какво състояние са !
„Ислямска Държава“ разграбваше всичко по пътят си казват хората, а всичко заграбено по неофициални данни се е изнасяло към Европа и Америка !

Блифе
Всичко е минавало през Турция и бизнесът с антики на практика процъфтява и милиарди долари се вливат като свежа кръв във вените на „Ислямска Държава“, който те харчат за заплати и оръжие !
Една от хипотезите за големият износ на антики е, че именно част от него е ставал през самолети на НАТО и САЩ, защото тези самолети не минават никъде митническа проверка, пътуват навсякъде необезпокоявано и могат да кацнат в своите бази навсякъде по светът !
Именно така се доставяло оръжие и синтетични наркотици на войните на „Ислямска Държава“ или където е има горещи точки по света, а в обратната посока се товарят антики, човешки органи и всякакви лесно конвертируеми стоки !

ЦРУ от години прилагало тази схема, но никой не смее да говори за това, защото не може да докаже по безупречен начин, а и дори да докаже просто ще замълчи за винаги както е ставало с разследващите журналисти !
Това очаква всяка страна, която има богато културно наследство !

Българската територия има следи от различни цивилизации на 75% от площта си !
Това я отрежда на първите три места редом с Гърция и Италия !
Така е при модерните демокрации в Украйна като леко поизчезнаха уникалните скитски съкровища, а сега и нашите тракийски са на ред и после други и други !
Световният грабеж продължава само начините се различават, но пък за сметка на това крайната точка, дестинацията на всичко заграбено си остава същата и не е променяна от години !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.