Русия отвръща на удара

Русия отвръща на удара
Русия отвръща на удара

Днес стана ясно за позицията на Русия спрямо вносът на зеленчуци от Турция !
В понеделник Русия спира вносът на всички видове зеленчуци и плодове от Турция !
Руската санитарно-ветеринарна служба „Россельхознадзор” в понеделник окончателно ще затвори руския пазар за растителна продукция от Турция, съобщава „Прайм”.

Поводът е непрекъснатите нарушения на фитосанитарните изисквания на Москва.
От 16 май се спират доставките от Анадола и на салати, заради открити в тях калифорнийски трипс, а заедно с тях и на всички плодове и зеленчуци. От „Россельхознадзор” опровергават твърденията, че причина за тоталното ембарго са изострените отношения между Турция и Русия, заради войната в Близкия Изток !

90% по-малко са и Руснаците, който ще почиват в Турските курорти !
Спада интереса и на други държави като Българи, Румънци и Македонци към Турските курорти заради опасност от атентати и защото Турция се превърна в опасна дестинация за туристите!

Efekt 2

Има и сериозно ограничение на износът на дървен материал към Турция от Руска страна!
В Русия се водят и кампании да не се купуват Турски стоки и просто патриотизмът им е по-голям!
А Турция засилва присъствието си в Черно море, вече има един боен кораб акостирал на варненското пристанище !
И докато Ердоган шантажира Европа за Туризмът в Турция ще се задъха и съпътстващите го бизнеси, а зеленчукопроизводството е един от тях!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.