Питаха Темида, гяури ли сме ?

38dd27878293fa1d9505c85490174605


Той ме нарече гяур, кръвта ми кипна
Ударих го 4-5 пъти с палка в гърба, призна Пацев
„Г-жо съдия, ние в каква държава живеем, ние какви сме, та да ни наричат гяури? Когато чух това, кръвта ми кипна и не издържах”. С тези думи се обърна към председателя на съдийския състав в Пловдив полицаят Йордан Пацев, който с баща си Петър обжалва днес присъдите си от по 10 г. и 6 месеца за ченгето и 10 г. за бащата, наложени за убийство.
Те са признати за виновни за смъртта на рома-клошар Камен Щерев-Шабана. Двамата отново разказаха деня на инцидента през лятото на 2013 година. Йордан, баща му, майка му, съпругата му и 4-годишната им тогава дъщеричка били в детски магазин, за да купят играчки за малката. На връщане отишли на гробищата, за да прелеят гроба на бабата на Йордан. Жената била починала година преди инцидента и Йордан много тъгувал по нея.

Когато се върнали, оставили жените в дома си, а двамата – баща и син, отишли до гаража, за да оставят колата. На метри от гаража в Аджисан махала в Пловдив видели клошаря и Петър поискал да говори с него. Попитал Шабана защо цяла нощ е палил гуми и е окадявал квартала, миришело ужасно и не можели да спят. Камен Щерев грабнал тухла и я хвърлил към главата на Петър Пацев, той обаче отскочил и тухлата ударила крака му. После клошарят започнал да псува на майка.

„Когато чух това, кръвта ми кипна. Той оскверняваше паметта на баба ми, наричаше ни „гяури”. Отидох до колата, взех една тънка палка, подчертавам, че не е полицейска, а е купувана от Руския пазар, и ударих Щерев 4 или 5 пъти в гърба. Баща ми ме задърпа да спра. Шабана хукна да бяга, спъна се, падна, стана и после продължи да бяга към махалата”, разказа от подсъдимата скамейка Йордан Пацев.

Efekt 2

Ние не целим да насаждаме враждебност, ненавист или омраза към определена малцинствена група !

Ние отразяваме действителната обстановка такава каквато е !
Нашето становище е, че никой не виновен, че е роден циганин, Българин, турчин, еврейн или арменец. Виновен става само когато извърши престъпление !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.