Приключи сагата „Килърите“: 3 доживотни присъди, Райчо Стойнев – невинен

Петър Стоянов
Петър Стоянов

Приключи сагата „Килърите“: 3 доживотни присъди, Райчо Стойнев – невине
Янко Попов стопи 7 години от наложеното му от Шуменския съд наказание
Варненският апелативен съд потвърди трите доживотни присъди без право на замяна, произнесени през 2013 година от Шуменския окръжен съд (ШОС) за Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов и Георги Вълев.

Те са признати за виновни за убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Апелативният съд във Варна отмени първоинстанционната присъда, като оправда Райчо Стойнев, затова от началото на 2009 година до неустановена дата на юни същата година, в съучастие като помагач с Петър Стоянов (подбудител), с Георги Вълев (подбудител), с Васил Костов (подбудител и помагач), с Янко Попов (помагач), с Георги Трифонов и Владимир Филев –извършители, да е да е улеснил Филев за умишленото убийство на Румен Рачев (3 юли 2009 година).

Efekt 2

Освен в наказателно-осъдителната част, съдът отмени присъдата и в гражданско осъдителната й част, с която Стойнев е осъден да заплати солидарно с другите подсъдими обещетение в размер общо на 650 000 лева за претърпените неимуществени вреди на наследниците на убития шуменски бизнесмен.

Варненският апелативен съд измени присъдата на ШОС в наказателно-осъдителната й част по отношение и на Янко Попов, като го оправда да е помагал с действия и с користна цел убийството на Румен Рачев.

Съдът намали срока на присъденото му наказание от 17 на 10 години затвор. Попов ще заплати 943,92 лвл разноски за съдебно-медицинска експертиза в полза на ВСС и солидарно с другите подсъдими разноските по делото, които възлизат на 739,99 лв.

Присъдата на Варненския апелативен съд подлежи на касационна проверка в 15-дневен срок пред ВКС.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня най-важното от делото и движението му през различните съдебни инстанции.

Пред декември 2013 година Шуменският окръжен съд призна вината на Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, на бизнесмена от Търново Георги Вълев, на бившия полицай Петър Атмаджов и на хижаря Райчо Стойнев за убийствата на Борислав Георгиев – изпълнителен директор на „Атоменергоремонт“, на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Престъпната група бе осъдена също за палежи, побои, лихварство и за притежание на незаконни оръжия. Тогава първата съдебна инстанция наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев.

Останалите от групата на „Килърите“ – Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов получиха по-леки присъди.

В края на февруари 2014 година Варненският апелативен съд отмени присъдата на ШОС в частта за убийството на Борислав Георгиев и оправда подсъдимите за това деяние.

Втората съдебна инстанция призна вината на Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев да са подпомагали с действия убийствата на петър Лупов и на Румен Рачев и им наложи наказания „оживотен затвор при специален режим в затвор от закрит тип.

За същите деяния съдът намали присъдата на Янко Попов от 17 на 15 години затвор и на Райчо Стойнев, съден само за помагачество за убийството на Румен Рачев. Наказанието на Стойнев бе намалено от 15 на 7 години затвор.

След като през 2015 година Върховният касационен съд отмени присъдата, произнесена от друг състав на апелативния съд, в частта за убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев, Варненският апелативен съд в 8 заседания разгледа казуса за втори път, като разпита 10 свидетели и едно вещо лице, поискани от страните. Атмаджов вече изтърпя присъдата си и е на свобода.

Янко Попов също изтърпя 5 годишната си присъда за участието си в престъпната група на „килърите“.
Източник:sputnik.bg

Ние от Blife.eu ще добавим, че такова е правосъдието ни! ПРАВО НА СЪД има само Цветан Цветанов и Бойко Борисов, а другите просто сме жертви на ХУНТАТА НА ГЕРБ !

 

Истината е, че Цветанов и Борисов нямат друга алтернатива освен да се вкопчат във властта, защото както те осъждат невинни и знаят, че са вкарали хиляди в затворите така и тях ще ги очаква това, но не и без вина !

Страхливите големи мъже са подли и от страх удрят първи! Такава е тяхната ДНК. Така оцеляват само, защото тези Мъже не всички се познават със Сретен Йосич и ще бъдат в затворът до живот !

А историята на Вълев просто се добави, защото Цветанов е от Великотърновски Избирателен район, а Вълев бе силен в местната администрация. Та така и там нищо лично просто бизнес !

Ние от Blife.eu питаме как с кръвта по ръцете си галите децата как с тези устни лъжовни усещате вкусът на храната. Как спите след като в главите Ви са хиляди почернени съдби, как Господ Бог живи Ви държи след хилядите клетви за Вас и Вашите дела, как ли ?

Живеем в динамични времена и все някога танцът с Дявола ще свърши  и  този народ на злото вратът ще прекърши !

„Отмъщението няма срок на годност, то е там седи и чака,  всеки плаща” казва Ванга за делата !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.