Поредният скандал с Ненчев за който алармира Атанас Зафиров

Поредният скандал с Ненчев за който алармира Атанас Зафиров

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: НЕНЧЕВ ИЗМИСЛИЛ СПЕШНО ВИЗИТА ВЪВ ВОЕННОМОРСКА БАЗА БУРГАС, ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЕТО СИ В СОФИЯ!

Стана ясно защо министър Ненчев не дойде вчера на Комисия по отбрана за бюджета Otbrаnа.com

Пресцентърът на МО уточни едва днес защо министърът на отбраната Николай Ненчев отсъства от вчерашното заседание на Комисията по отбрана в парламента, заради което депутатите отложиха обсъждането на законопроекта за държавния бюджет. Още вчера „Отбрана” съобщи за полупроваленото заседание. Вместо да защитава парите за армията той е предпочел да разгледа в Бургас кораба на британските Кралски военноморски сили – „Дънкан“. Все още не е насрочено ново заседание на комисията. То обаче трябва да се проведе в началото на следващата седмица, защото се очаква на 20 ноември в петък бюджетът да бъде гласуван на първо четене в пленарна зала. Ето и съобщенията на Пресцентъра на МО от днес, от 13 ноември Министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на демонстрация на способностите на един от най-модерните кораби на британските Кралски военноморски сили – „Дънкан“, който акостира на пристанище Бургас на 12 ноември. Командир на британския военен кораб е капитан ІІ ранг Рич Аткинсън. Визитата се осъществява в рамките на двустранното военно сътрудничество между Великобритания и България и е част от мерките за сигурност, приети на Срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 г. Посещението е и израз на ангажираността на Великобритания към сигурността и стабилността в Черноморския регион.

Efekt 2

На демонстрацията на способностите на кораба присъстваха още извънредният и пълномощен посланик на Нейно британско величество Н.Пр. посланик Ема Хопкинс, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. На 14 ноември британският военен кораб „Дънкан“ ще участва в учение с миночистач от състава на българските Военноморски сили. Съвместното изпълнение на задачите ще допринесе за повишаване на оперативната съвместимост, както и за постигане на по-добро разбиране на процедурите и способностите на военноморските сили на двете държави. Визитата на военния кораб „Дънкан“ в България демонстрира тясното сътрудничество между двете страни, в рамките на което през миналата година Великобритания участва със свои военни формирования в две учения, проведени на територията на нашата страна. Посещението е допълнение към помощта, която страната оказва на базирания в София Щабен елемент за интегриране на силите на НАТО. През 2016 г. Великобритания планира да участва със свои военнослужещи и в две нови учения в България. Визитата показва и социалните измерения на двустранното партньорство между Великобритания и България. Във втория ден от посещението членовете на екипажа на „Дънкан” ще посрещнат деца от Бургас, които ще имат възможността да разгледат кораба. Моряците ще се срещнат и със своите български колеги в приятелски футболен мач.

Корабът „Дънкан”е един от най-новите и модерни военни британски плавателни съдове. Той изпълнява различни функции, като е особено подходящ за противовъздушна отбрана. Ракетите на кораба летят със скорост от над 4828 км/ч и са ефективни срещу всички въздушни заплахи на разстояние до 113 км.

Министърът на отбраната Николай Ненчев посети днес, 13 ноември, Военноморската база – ВМС в Бургас. Той бе посрещнат от началника на гарнизон Бургас – комодор Мален Чубенков, командир на Военноморската база – ВМС, след което проведе разговор с военнослужещите и цивилните служители от личния състав на базата.

По време на разговора министърът на отбраната се запозна със задачите, които стоят пред служителите във Военноморската база – ВМС. Поставени бяха въпроси за бюджета за следващата година, за отпадането на текстовете, свързани със социалните права на военнослужещите, както и за бъдещето на Българската армия и флота в частност. „Вие сте най-добрият извор“, каза министър Николай Ненчев и допълни:
Аз ще продължа да се срещам с личния състав на формированията, и да разговарям с всеки един от вас, защото вярвам, че най-добрите програми не се пишат в кабинетите в София, а на срещите с вас и вашите колеги“.

„Проявихте мъдрост и търпение в последните дни и това се оцени от обществото. Повишеният бюджет за отбрана, който постигнахме, и който вярвам, че ще бъде приет от народните представители, ще ви даде сигурност в ежедневието и възможност да изпълнявате все така отговорно своите мисии и задачи. Вярвам във вашите способности и във вашата воля“, каза министър Николай Ненчев.

Министър Николай Ненчев благодари на българските военнослужещи, които са съдействали за погасяването на големия пожар край Смолян вчера. „Оказваме помощ, когато се поиска от нас. Имаме готовност да изпратим допълнително сили и средства, ако е необходимо“, посочи той.

Още по повод отсъствието на министъра от заседанието на комисията

“На мой конкретен въпрос какво е изключило министъра от най-важното събитие за годината – обсъждането на бюджета на неговото ведомство в ресорната комисия, ми беше отговорено – без коментар! На допълнителен мой въпрос – дали пък това отсъствие не е свързано с посещението на британския разрушител“ Дънкан“ в Бургас, последва свиване на рамене и – „без коментар“!”,написа във Фейсбук депутатът от БСП Атанас Зафиров, който е член на комисията по отбрана, съобщава epicenter.bg. „Ненчев може да не е най-компетентния човек в МО за бюджета, но няма съмнение, че той е най-отговорния, заради поста който заема“, коментира пред Епицентър.бг друг член на комисията – Янко Янков от ДПС. Той обясни, че Ненчев пратил двамата си заместници Димитър Кюмюрджиев и Десислава Йосифова. „Отсъствието на Ненчев показа, че той или бяга от темата защото се страхува, или е безотговорен“, каза още Янков. Той се възмути, че на миналото заседание на комисията по отбрана, военният министър нямал нищо против да обяснява как Министерски съвет приел проекта, нарушавайки процедурата. „Когато трябваше да защитава парите за армията, той не дойде“, подчерта Янков. Епицентър.бг научи, че от ГЕРБ също са бесни на Ненчев и възнамеряват да го привикат за обяснения в групата. В четвъртък комисията по отбрана отложи гледането на бюджета за армията заради отсъствието на министъра. Против били само двамата представители на Реформаторския блок – Петър Славов и Корман Исмаилов, но всички останали депутати решили да гледат точката, когато се появи министърът. Днес Министерството на отбраната разпространи съобщение, че 12 ноември Ненчев присъствал „на демонстрация на способностите на един от най-модерните кораби на британските Кралски военноморски сили – „Дънкан“. Депутати от Бургас обаче бяха категорични, че основната цел на командировката на министъра бил коктейла, който екипажът на кораба дал.

Имахме планирано посещение в региона заедно с посланика на Англия. Така Николай Ненчев отговори на въпрос, защо не е бил на обсъждането на бюджета на неговото министерство в ресорната парламентарна комисия, съобщи БНР. „Тук знаете, че акостира английски кораб, свършихме огромна работа. Имах среща с министъра на отбраната на Англия преди известно време. Той най-вероятно ще посети България през януари. Помолих за повече внимание и съпричастност за повече тяхно присъствие в черноморския басейн, което е изключително важно. Би било много лош знак, ако вчера не бях тук. Ще остана, дори имам готовност да отменя посещението си в Брюксел, където има министерска среща. Ако е необходимо, ще изпратя заместник, ще оставя на Комисията. България е парламентарна република, храня най-добри чувства и уважение към институциите“, каза още Ненчев. Той посочи, че увеличението в бюджета за военните е близо 200 милиона лева, по 80 милиона лева за въздушните и военноморските сили, а останалите за сухопътните, което ще даде възможност за програма за модернизация на армията. Ненчев обеща да се появи на следващото заседание на комисията по отбрана в НС за да може да бъде гледан бюджета за армията.

По-късно депутатът Атанас Зафиров пусна на стената си във Фейсбук „покана за събитието, за което министър Ненчев каза, че не било „коктейл“. „Коректният термин е „Прием“ – Reception. В речника на българския език, значението на думата „Прием“ е : „Устройване на тържество по особен случай със специално поканени гости, на което се поднасят напитки и закуски“ , а синоним е : „вечеринка, банкет, угощение,коктейл“. Обърнете внимание на часа – 19.00 и облеклото – Lounge suit – тъмен или бизнес костюм ,който се носи за повечето бизнес мероприятия, и социални събития, като например обеди, приеми, вечери и вечерни партита ! Поканите са изпратени от Британското посолство, на избрани участници, мероприятието е продължило около два часа и половина – три на борда на разрушителя „Дънкан“. Членовете на парламентарната комисия по отбрана, с които разговарях нямат такива покани ! Благодаря, че все още има доблестни мъже, които не се страхуват да служат на истината и ми дадоха този текст ! Някой още да не е разбрал, защо г-н Ненчев пренебрегна разглеждането на бюджета на МО в комисията по отбрана на 12.11.2015 ?”, написа Зафиров.
Източник: www.pan.bg/

Ние от Blife.eu публикуваме тази информация за която алармира сайтът на Българските военни pan.bg ! Атанас Зафиров не веднъж критикува Ненчев до сега ! Време е за оставки преди да бъде до съсипана българската армия ! Ние ще добавим, че Ненчев възнамерява да прави нови 20% съкращение в администрацията на МО! Цял свят се въоръжава, a Ненчев съкращава!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.