Потресът на ченгетата

Потресът на ченгетата Стефан Пройнов


Потресът на ченгетата си остава като те си остават потресени от липсата на реформи в МВР, от липсата на пари и заплати, на дрехи, на техника, на бензин, на отношение, на нормална работна атмосфера ако щете ! Липса доверие на хората в МВР, липсват и превантивни мерки, липсва конкретна адекватна реакция, липсва професионализъм !

И как да е друго като едно ченге превърна МВР в институция обслужваща политически цели, закриляща икономически интереси и толерираща престъпността вместо да се бори с нея ! Те протестират, а народът сега трябва да бъде потресен от тях и правителството прокарва своите етнически репетиции докато полицаите даже и не знаят къде се намират !

Някога Народната Милиция ни пази, а днес е друго МВР ни гази превърната в най-опасното оръжие на властта МВР не се бори с престъпност, а тя просто я констатира !
Тя не взема превантивни мерки, тя просто отчита статистически данни и брой престъпления описва ги според това какво им е казал шефът на полицията, а той милият е политическо назначение и той прави каквото са му казали политиците от ГЕРБ, но все пак те ги назначават ! От тук нататък полицаите са демотивирани и какви да бъдат те като казват „ние ги хващаме, те ги пускат“, да така е след като си платят !

Efekt 2

Истината е, че едни хора дето крадат едни пари са контролирани от едни други, които трябва да внимават онези да не крадат прекалено много, а и да има и за тях така ченгеджийската мафия заедно с прокурорската и съдийската, които се командват от ГЕРБ, контролират масите ! Дейността на МВР се фокусира в икономическите пориви на местната централа на ГЕРБ именно там стават заплащанията на индулгенциите !

Данък спокойствие се плаща от мафията, а тя контролира сивото и престъпленията се множат естествено имат някакви си норми като например на година еди колко си осъдени да не са по-малко от предходната година, защото да не кажат „Вие не си вършите работа и така дребните кокошкари влизат за по няколко месеца регулярно за да върви статистиката на МВР, Прокуратура и съдът да отчете дейността си на практика истинската престъпност работи необеспокоявана няма мафията осъдени няма и Политици защо ли ами всички отдавна са склонили да работят за ГЕРБ!

Така потресът на ченгетата е голям, но какво да правят те са в най-неизгодна позиция ! Те първи попаднаха във веригите на икономическото робство на тях най-лесно даваха кредити и като всеки човек нищо човешко не им е чуждо и те си накупиха жилища, коли и взеха едни кредити, а сега целите им заплати са по вноските на кредите и във всяко РДВР 98% от полицаите имат кредити и задължения към някоя банка !
Освен няколко следователи или офицери, които контролират най-печелившите сегменти на престъпността – разпространение на наркотици, проституция и политически шантаж и търговия с влияние, а тези 2% от състава на МВР са най-опасният КОНТИНГЕНТ в страната и всички бандити им са задължени както и всичките останали полицаи !

Тези 2% си извоюват много бързо местен рейтинг и авторитет в МВР и сред обществото, защото разполагат с огромна власт !
Като местни шерифи те контролират целият сив сектор, а то друг в България няма !
Те разполагат със средства натрупани по престъпен начин и всеки полицай на който му затрябват пари отива при тях и така няколко ченгета раздават пари на своите колеги в замяна заемът се връща, но остава елемента „задължен си ми“!

Посредством наркодилърите те ги насочват към децата на местните политици и магистрати, към местните бизнесмени, схеми на подхвърляния, схеми на изнудване и шантаж започва към местните граждани и така създава се грешка с детето на някого, създава се и прошка и пак някой има да връща услуга и те акумулират повече власт във всички сфери – съд, прокуратура, общини и на практика навсякъде и така чисто по ченгиджийски те контролират хората на висши постове и така цялото общество !

А тях кой ги контролира ли, ами ГЕРБ и един субект с особена форма на главата !
Те получават дрога, цигари без бандерол и всякакви високо доходни неща от групировката ГЕРБ, те отговарят за разпространението и за отчитането на парите и така не се чудете защо циганските гета били център на престъпност, ами попитайте кой ги зарежда, кой работи с тях и всеки ще Ви каже !

Така потресените ченгета са прави, че ги държат в мизерия и бедност, но си затварят очите и така те правят тази система прогнила и корумпирана те са част от тази схема и така те са система в системата на общество и те са една отделна система, която може да се нарече дори полицейска мафия, но не трябва да даваме такива квалификации, защото трябва да върнем доверието на хората в системата на МВР ! Ето защо шефовете на МВР по места трябва да бъдат избирани като политиците и хората да казват кой да отговаря за реда и сигурността, но ето защо и политиците не позволяват това, защото черната каса на ГЕРБ трябва да бъде постоянно захранвана с парични потоци, а МВР на практика не изпълнява функциите си по презумпция, а тя е една машина за рекет, репресии и мачкане на всеки, който дръзне да критикува и да посочи проблемът наречен ГЕРБ и сивият кардинал с особена форма на главата !

А полицаите могат само да бъдат потресени, че са поставени в бедност и нищета от същите техни господари и не за друго, а просто да не могат да мърдат за да бъдат послушни, а как живеят те и техните семейства, ами трудно !
Има и такива, който не са като другите и изпълняват своите задължения към обществото, но техните дела и преписки често остават в някой папка, често се разминава и на престъпниците и в един момент те започват апатично да се държат и да чакат своята пенсия, а хората кучета ги яли !
Само да се оплачете от някого или нещо Вие сте враг как така ще им създавате работа и Вие ставате обект на разследване само за дето сте дръзнали да създавате работа на кварталният и сте развалили дерибейски му рахатлък ще бъдете обект на какво ли не от неглижиране до подигравка !

Обещаха във всяко село полицай, обещаха борба с битовата престъпност обещаха конкретни мерки, но на практика никой не разваля схемата, а след като се прикрива скритата инфлация полицаите ще стават все по-бедни, а хората също докато крадците ще трябва да крадат повече, а МВР ще трябва да регистрира повече кражби и работата ще им расте, а парите все повече няма да стигат !
Дали ще има още протести на служителите на МВР дали полицаите са потресени, а отговорът е ДА !
Но и потресът на хората ще се увеличава, защото всички видяхме как се крадат милиони от МВР, а за полицаите пари няма!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.