По кого стрелят Българските оръжия?

По кого стрелят Българските оръжия ?

БЪЛГАРИЯ Е ОСНОВЕН ДОСТАВЧИК НА ОРЪЖИЯТА, ПРАЩАНИ ОТ САЩ В СИРИЯ

Вижте какво публикуваха сайтът zadkulisite.com!Публикуваме текста без редакторска намеса :
BuzzFeed: България е основен доставчик за оръжията, пращани от САЩ в Сирия
Оръжията за сирийските бунтовници, плащани от САЩ, идват основно от България. Българска фирма е прикрила покупката на 700 ракети „Конкурс“ от Беларус, за да се заобиколят ограниченията за търговия с оръжие, които трябва да спазват американските фирми, пише БиволЪ, като се позовава на разследване на Aram Roston is an investigative reporter for BuzzFeed News – „Meet The Obscure Company Behind America’s Syria Fiasco“.
Убитият при изпитанията на полигона в Анево американски гражданин е Франсис Норвило, 41-годишен ветеран от американския флот, експерт по оръжия, нает от подизпълнителска фирма. Това разкрива разследване на Арам Ростон, публикувано в сайта BuzzFeed, което се позовава на конфиденциални източници и публикува документи.
(An American contractor, 41-year-old Francis Norwillo, was killed in a weapons explosion in Bulgaria while training with such outdated grenades.
Death Of A Contractor
On June 6, the news broke in Bulgaria of a mysterious explosion near the village of Anevo, at a rented arms range just a few miles from a medieval mountain fortress. One American contractor was killed and two were injured. Two Bulgarians were also injured.
Soon afterward, the U.S. Embassy in the Bulgarian capital Sofia released a statement revealing the name of the Purple Shovel and its connection to the Syria operation.)
След инцидента в Анево американското посолство в София съобщи в кратко комюнике името на фирмата, наета от американското правителство за покупката и доставката на оръжията: Purple Shovel. Преди да получи държавната оръжейна поръчка, това е малка фирма с шестима наети и $2 млн. оборот, разкрива BuzzFeed.
През декември 2014 фирмата печели договор за $50 млн. за доставка на оръжие на сирийските бунтовници. Този договор е в сърцевината на програмата за борба с „Ислямска държава“, подчертава изданието. Доставките включват стотици РПГ и 12 640 гранати PG-7VM, противотанкови далекобойни РПГ SPG-9s с 6240 гранати и 700 противотанкови ракети „Конкурс“ с 36 изстрелващи установки.
Purple Shovel на свой ред сключва договори с посредника Regulus Global, а краен доставчик на оръжията е българската фирма „Алгънс“.
Освен това Purple Shovel сключва и друг договор за обучение за 23.5 млн. долара. Тя наема като подизпълнител фирмата SkyBridge Tactical, която наема Франсис Норвило. Американският експерт е трябвало да бъде обучен за работа с българските РПГ-а.
За целта „Алгънс“ наема полигона в Анево. След това Норвило е трябвало да обучи американски войници, които на свой ред да обучават сирийските бунтовници. Трагичният инцидент се случва, когато тестват гранати, произведени през 1984 г.
Според BuzzFeed България е основният доставчик на оръжие за бунтовниците, но някои оръжия не са били налични и е трябвало да бъдат закупени от Беларус, където управлява близкият до Путин диктатор Александър Лукашенко. Страната е в черен списък на САЩ за търговията с оръжия.
За да се заобиколи ембаргото българска фирма, чието име не е споменато в публикацията, е закупила от Беларус 700 ракети „Конкурс“, които са били платени по програмата на САЩ за въоръжаване и обучение на сирийските бунтовници. Държавният департамент е отказал коментар по темата за медията.
BuzzFeed припомня, че програмата за обучение на бунтовниците е похарчила 500 млн. долара за обучение на близо 5000 души до момента и е пълно фиаско, което се твърди и от американски официални лица, а вчера беше съобщено и от BBC. Обучението беше част от ключовата стратегия на САЩ за справяне с ИД.
Смъртта на американския експерт е част от този провал и е причинена от опита на Purple Shovel да продаде на американското правителство хиляди стари РПГ-та съветско производство отпреди 30 години, смятани за ненадеждни, обобщава публикацията.
На снимката: Франсис Норило
Източник : zadkulisite.com

Ние от blife.eu задаваме следните въпроси:
Дали утре нашите оръжия няма да бъдат използвани срещу нас?
Колко ли лиси на оръжие и боеприпаси са прекрати с тези взривове на складове колко и къде са отишли ?
Управляващите не стават ли съучастници на ИД и не въвличат ли Българският мирен Народ на страната лошите ?
Има изследване което доказва, че всяка трета гилза намерена в Сирия е произведена в България, не е ли странно ?
Ние от blife.eu Ви благодарим, че сте наши читатели !

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.