Престъпност в цифри сега, а утре „пилци…поебали квачку”

Престъпност в цифри сега, а утре „пилци...поебали квачку”

Населението на България (7,4 млн.) е 11 пъти по-малко от населението на най-голямата европейска страна Германия (82,5 млн.). Германия е страната с най-голям брой престъпления на глава от населението в Европа. Според германската статистика годишно на 1000  души се извършват 80  престъпления. В България това число е 17, т.е. 5 пъти по-малко. Този факт беше причина за особена гордост на Бъчварова и Борисов, който други числа и корелации, които ние от  blife.eu искаме да съобщим все пак.

Различни началници в МВР сочат различни числа за броя на убийствата в България годишно, достигайки  до 267. Ако и по това престъпление – убийството – сме много по-добре от германците, би трябвало в Германия да има годишно 55 пъти повече убийства, те би трябвало да са някъде към 14 680. Защо 55 пъти повече?

Efekt 2

В България се премълчават над 33 000  криминални аборта годишно и като гледаме какво става в най-слънчевият град на България можете да се досетите, че май сме преди и държавите дето се водят войни ! Защото германците са 11 пъти повече, а нашите престъпления според министъра на вътрешните работи Бъчварова са 5 пъти по-малко. Но прецизните германци сочат за последните 5 години съвсем други числа – между 792 и 873 убийства годишно, вкл. аборти, убийства по небрежност и др.

Ако вземем максималните числа, ще се получи, че на всеки 27 660 българи се пада по едно убийство годишно, докато за германците едно убийство годишно се пада на всеки 94 520 души. Можем да си направим извода, че ако Германия е най-престъпната страна в Европа, то по брой на убийствата на глава от населението ние далеч-далеч я превъзхождаме. Убийствата в България годишно в относителен план фактически са 3,4 пъти повече от убийствата в обявената за най-престъпна държава в Европа. Разликата е 340 процента! За да ни настигне, Германия годишно трябва има 2964 убийства, а не 792 или 873. Значи, статистиката не може да ни донесе никакви поводи за радост, банкети и екскурзии до средиземноморски курорти.

Ние сме най-бедни, най-корумпирани според европейските доклади и най-нещастни като народ, според социолозите. А освен това сме и най-големите убийци.

Според знаменития доклад, публикуван  в американското издание “Конгрешънъл куотърли”, у нас има над 150 поръчкови убийства, без нито една присъда. Тук вече никой никога не може да ни настигне, а самият факт е достоен за Гинес. Даже от гледна точка на теорията на вероятностите, при толкова голям брой случаи, би трябвало определен процент от тях да са разкрити. Не, при нас нещата са твърди и безупречни. В доклада намекват защо е така. Защото в цялата работа имали пръст държавни мъже. Даже за един такъв мъж се казва, че имал отношения към 30  от посочените 150 поръчкови убийства. Какво излиза тогава? Че сме и най-калпавите в преследването, разкриването и наказването на престъпленията. Пак сме на първо място. Пак шампиони.

Имаме и други поводи за „гордост“ – чудото Цветан Цветанов, който се  похвали, че МВР за около година било разбило 342 организирани престъпни групи –  т.е. по една банда на ден, а обвинения са били повдигнати срещу 1551 босове и участници в мафиотски структури. На умниците въобще не им минава през ума, че в такъв случай, ако имаме предвид статистическата ефективност на полицейската работа, общият брой на всички гангстерски банди би трябвало да е умопомрачителен.

Според Центъра за изследване на демокрацията в България са станали поне един милион престъпления. Само едно от всеки осем са регистрирани в полицията. Не е трудно да пресметнем, че ако имаме заловени за една година 342 банди и 1551 боса, би трябвало у нас да има поне пет-шест пъти повече незаловени, т.е. в България би следвало да върлуват поне още 2 000 бандитски групи и около 8 000 бандитски босове и мафиоти, които чакат залавянето си от пъргавата и смела полиция.

Нека сега да погледнем кой в действителност излежава присъди в българските затвори. Дали и тук не сме шампиони? В местата за лишаване от свобода според оценки на служители в съдебната система и затворите, вероятният реален дял на циганите е между 60% и 80%, ако бъдат взети предвид и онези от тях, които се самоопределят като турци или българи, а всъщност са цигани.

Тъй като броят на влезлите в затворите в България през последните две години варира между 7 000 и 8 000 годишно (при средно 12 000 пребиващи в местата за лишаване от свобода), би могло да се заключи, че годишният брой на затворниците от цигански произход е от 3 000 до 5 000. Затова можем да предположим, че поне половината мъже от цигански произход между 15 и 30 години възраст са имали досег със системата  за наказателно правосъдие в последните десет години. Което от криминологична и от социологическа гледна точка е изключителен феномен. Световен феномен! Но той въобще не тревожи властта и упълномощените да се борят с престъпността институции. В най-добрия случай те просто отчитат данните или даже ги игнорират и ги слагат на най-горните рафтове в най-тъмните си архиви.

Според криминалната статистика у нас 70 процента от престъпленията се извършват от лица на възраст между 15 и 30 години. Съществува съвсем ясна тенденция престъпността да се подмладява, т.е. извършителите да стават все по-млади. Съвсем не е рядкост и детската престъпност.

Даже има специални школи, които готвят деца-престъпници, за да носят приходи като крадци, джебчии, наркопласьори и др. Расте, както знаем, и агресията (с убийствата включително) сред малолетните.

Публикации напоследък внушават на европейското обществено мнение, че ние сме може би един от най-големите износители на престъпност в Европа и по света, включително и в Америка. Така че още дълго време редица страни с право ще ни отказват безвизов режим.

Колкото и да си завираме главата в пясъка, трябва да видим добре проблемите с престъпността в българското общество, проблемите с  насилието в училищата, по улицата, вкъщи, навсякъде. Престъпността ескалира, расте, развива се, усъвършенства се. Това е истината. И ни трябват истински мерки за противодействие, а не празни приказки и фалшиви статистики.

Време е правителството и Бъчварова да си ходят, защото България се превърна в инкубатор на престъпността за битовата престъпност. Бъчварова си призна, че правителството не се справя! ами за нарковойните от който СИК и Борисов имат изгода ще твърдим, че били махленска свада !

Ако Българският народ види какви заплашителни цифри публикуваме, че България се превръща в мафиотска държава по образ и подобие на управляващата хунта и един ден Борисов може да попадне в някой махленска свада и тогава нашето заглавие ще бъде „пилципоебали квачку”!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.