Проблема в Бизнеса идва от Бизнеса и ГЕРБ!

Проблема в Бизнеса идва от Бизнеса и ГЕРБ!


Истината е, че Бизнесът си създаде сам проблемите и те ще се задълбочават докато работодателите станат заплатодатели и така ще е кадърните и можещите ще напускат страната ни !
Истината е, че законите се избират в страната така, че да обслужват лобитата, а лобитата на работодателите и предприемачите са не едно, но лоби на обикновеният човек и на работникът няма !

Най-масовата заплата в страната ни е 500-600 лева и няма как да накараш един дипломиран инженер да работи за тези пари нито медицинска сестра, нито някой умен и кадърен човек !
Как така Българинът е мързелив в България, а в Германия не ?
Как циганите не можем да ги интегрираме в България, а когато отидат в Белгия, Германия и във Франция и изведнъж се интегрират, ами просто е става дума за други пари и друго качество на живот !

И докато в България бизнесът се прави, че плаща, а хората ще се правят, че работят и така до никъде няма да стигнем, нали?
Циганка седи и се подпира на метлата си в чистота и още двайсет я гледат и така държавата имитира заетост и те имитират чистота, нали ?
Когато един Български гражданин отиде на запад там заводите са модерни, автоматизирани, има ред и дисциплина и финансова и така извънреден труд се заплаща с двоен надник, събота двоен надник, неделя троен надник, а в България по един лев и някакви стотинки!
Нали много стимулиращо като добавим, че почти всеки ден оставате след работа по за час, два все нещо възниква, а не ви се плаща за това и направо България се превръща в рай на лошите работодатели!

Efekt 2

Работиш и те уволняват на вторият месец, аха да ти дадат залата и нещо се обърка и така няколко пъти в годината, една често срещана практика на работодателите, а не заплатодателите !
Или виждате какво става в цялата страна по 5-6 месеца работят без заплати хората и после работодателят казва нямам пари, а има кола за 200 000 бона, има и скъпа вила, има силиконови любовници, има дом в Чужбина и сметки с пари там, но тука казва нямаме пари, фалирах !

Къде са синдикатите, къде е държавата къде е законът, къде са институциите, няма съд и прокуратура, а всичко е купена държавна номенклатура !
Искате в България да има бизнес, нека бизнесът стане първо Бизнес и инвестира в човешки ресурс, техника и технологии, да дава големи пари и тогава всичко ще върви в страната, но някак си не става !

ГЕРБ с лостовете на властта вкарват Бизнеса в сивият сектор и оттам бизнесмените почват да си плащат на управляващата партия, а тя да си затваря очите за всичко, което правят те с хората и с пазара и така мафиотската схема е насочена само и единствено в угода на властта и работодателят, а хората колкото по-бедни толкова по-послушни!
Нека да има да вземат, че да слушат, нека да имат да вземат, че да гласуват под строй, нека да имат да вземат, нали това е верижката, с която ви държат? А цените скачат на ток и услуги, на храна и вода, на всичко, на дрехи, обувки, а заплатите не, нали?
Е де ще ходите, нали имате да вземате, трупайте вересии и пак гласувайте за тези същите дето ви докараха до просешка тояга !
Правителството на ГЕРБ ви иска бедни, Бизнеса ви Иска Бедни затова и когато Корнелия Нинова каза, че ще субсидира малкият и среден бизнес бизнеса я смачка, защото това може да означава само едно – да напуснете, защото имате алтернатива, защото имате шанс да живеете по-добре и ето защо БСП загубиха изборите, а Вие сега ще бъдете наказани с новите цени на всичко и със старите заплати !

Борисов 3, да Ви е честито новото правителство на патриоти и герберасти, обещаха да Ви вдигнат пенсиите и заплатите не успяха, но поне ще Ви вдигнат цените на всичко !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.