Шефът на турското разузнаване е гостувал два пъти на Гюлен в САЩ

Шефът на турското разузнаване е гостувал два пъти на Гюлен в САЩ Стефан Пройнов


Директорът на националната разузнавателна агенция Хакан Фидан е посещавал два пъти Фетхуллах Гюлен в Пенсилвания, предава БГНЕС. Това обявил Гюлен в интервю за френския канал France 24, цитиран от в. “Джумхуриет“.
„При мен идват стотици хора, имам снимки с всички. Шефът на MIT Хакан Фидан идва два пъти, два пъти вечеряхме в дома на племенника ми, по-късно видях снимките в медиите“, твърди обвиненият за организиране на миналогодишния опит за преврат Гюлен.
Съмнително или не, но в превратната нощ президентът Ердоган научи за метежа не от разузнавателния шеф, а от роднина и той неведнъж повтаря това. Гюлен говори и за другото ключово име от опита за преврата Адил Йоксюз, натоварен с кадруването и вербуването за ФЕТО във военно-въздушните сили на Турция, и успял да изчезне безследно след това.
„Преди 30 години Йксюз бе сред учениците на нашата общност, а преди няколко години ме посети в Пенсилвания. Той е свързан и със службите на разузнаването в Турция“, посочва Гюлен.

Преди ден в интервю за проправителствен вестник в Египет той предполага, че опитът за преврат е дело на светски националисти в турското общество и настоява случаят да бъде разследван от независима международна институция. „Ердоган е диктатор като Хитлер, Сталин и Мао. За да бъде разбран от Европа, той трябва да направи много жертви. Много трудно би било Ердоган да бъде осъден в международен съд. Той е подкрепян и от някои опозиционни лидери. Дори и да е имало наистина опит за военен преврат, или системни някакви сценарии срещу него, все пак аз не очаквам нов опит от страна на военните. Но категорично не приемам обвиненията срещу мен“, подчертава обявеният за терорист №1 в Турция. Той допълва, че уважава избора на турските избиратели, които биха избрали и овчар за върха на държавата, но Тайип Ердоган се държи като диктатор и е взел съдебната система под свой едноличен контрол.
Източник: segabg.com

А междувременно към Българското правителство бе подаден списък с 72 човека, които са обект на интерес от Турция и скоро тихомълком те ще бъдат предадени на Турските власти !
Какво означава интересни на службите и това, че Бойко Борисов изпълнява заповеди на чужди администрации и не унижава само него и той срама няма, ами и Българските институции !
Борисов е слуга на чуждите администрации на Американската, на Турската, а иначе сме го чували да казва и че каквото кажат шефовете от Брюксел, нали?
Та когато държавниците ни не се държат като такива никой не ни има за държава, нали?
А между впрочем може, ако имахме служби и правителството ни нямаше да се налага да работи за другите правителства !
И с политиците е така, ако имахме политици на място нямаше да работят за другите държави, ами за собствената си !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.