Разпределиха делото за регистрацията на партия ДОСТ, съдия ще бъде Лилия Илиева, а датата на заседанието ще е ясна до месец

Разпределиха делото за регистрацията на партия ДОСТ, съдия ще бъде Лилия Илиева, а датата на заседанието ще е ясна до месец
Разпределиха делото за регистрацията на партия ДОСТ, съдия ще бъде Лилия Илиева, а датата на заседанието ще е ясна до месец

Пред журналисти и чрез жребий беше разпределено делото за регистрацията на партия ДОСТ в Софийски градски съд, съобщава бТВ. До месец трябва да се насрочи и дата за заседанието по делото.
Съдия по делото е Лилия Илиева, а в жребия участваха 22 съдии, посочват от бТВ.

Причината за публичния жребий е големият обществен интерес към това ще бъде ли регистрирана партията на Лютви Местан или не. Други политически субекти твърдят, че тя е създадена на етнически принцип и е противоконституционна.

Материалите са събрани в 23 тома. Документите на ДОСТ бяха внесени от лидера на партията Лютви Местан на 28 април. Той обяви, че има 12 000 заявления за членство в партията.

Efekt 2

Сред доказателствата по делото бяха добавени изрезки от вестници.
Както вече 24rodopi.com писа, учредителите на политическа партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност” (ДОСТ) внесоха в Софийския градски съд документите за регистрацията на партията 47 обемисти папки на 28 април. Председателят на ДОСТ Лютви Местан обяви, че заедно с необходимите документи са внесени 9 180 заявления за членство в новата политическа формация. За регистрацията са необходими 2500 подписа.

“Заявленията за членство, които пристигнаха в офиса на партията от всички области на България, бяха доста повече, но заради краткото време бяха обработени малко над 9 хиляди. Сигурни сме, ДОСТ ще получи регистрация от българския съд, защото всички документи за регистрацията са подготвени така, че да не дадат никакво основание да бъдат смятани за некоректни”, заяви Местан. Според него агресивната атака, която се води срещу ПП ДОСТ, е заради страх.

Източник: rodopi24.blogspot.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.