Ромите в България са общество с привилегии

Ромите в България са общество с привилегии

Автор на трилогията „Скритият живот на една помакиня“, „До СтрасТбург и назад“, „Глутница за единаци“, на есетата „Ислямът, болен от Средновековие”, „Предупреждение по България”

Трагичното в България е неразбирането на религиите. За съжаление българинът винаги е преследвал келепира, включително и когато нещата опрат до религия. Той се моли на Господ, независимо дали е Аллах, Христос или Буда, само когато иска бог да му изпълни някакво желание – да му напълни хладилника примерно. Нещо подобно   се получава с молбите и протестите срещу нашите политици. Уважаваме ги до първото кебапче, след това – никакво отношение.

Efekt 2

Процесите в исляма са проблем, който ме занимава отдавна. Смятам, че ислямът се намира в неговото Средновековие. Роден в 622 г. от н.е., когато на 21 април Мохамед бяга от Мека. От момента, в който събира своята армия, започва ислямското летоброене. Самият Мохамед създава цялото си учение, за да обедини 40-те воюващи политеистични племена в арабската пустиня, които са се кланяли на различни богове. За да ги обедини, наложил обща религия, единобожие, използвал е и огън и меч.

Правя паралел с християнското Средновековие, известно със Светата инквизиция и кръстоносните походи по Пътя на коприната, който е трябвало да бъде оhttp://actualno.top/10-жертви-след-самоубийствен-атентат/там няма изстъпления, нито секти – християнски или ислямски. Защото това е т.нар. Расимова чета – всички се изреждаха на отчет при дядо Расим навремето. Той беше наложил Крумови закони – ако някой е пипнал, бой с пръчката до счупване на пръстите. Ако някой не работи, за ушите и на диванчето пред кабинета на кмета. Докато не се намери работа на тоя ром, няма мърдане оттам. Ромското общество е изключително структурирано, трябва да се търси връзка с лидерите му. Не успеем ли да разберем философията на тези хора, всичко останало е безсмислено.

Източник: newsbp.com/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.