САШО МОРФОВ: ЗАГУБИХ НАДЕЖДА, ЧЕ ЩЕ ОСВОБОДИМ ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ ИГОТО НА ЦИНИЗМА И БРУТАЛНОСТТА

САШО МОРФОВ: ЗАГУБИХ НАДЕЖДА, ЧЕ ЩЕ ОСВОБОДИМ ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ ИГОТО НА ЦИНИЗМА И БРУТАЛНОСТТА

„Да живее България” продължава да звучи, да звучи в мен като вик за онази България, за която аз си мечтая, а не за тази на лумпените и бандитите, които превърнаха България в бедна и недемократична, страдаща държава“. Това каза в интервю за бТВ режисьорът Александър Морфов.
Той заяви, че иска да освободи България „от всички онези лумпени, които дерибействат вече 30 години… без чувство за срам и свян“.

По думите му ние сме един объркан народ. „През този кръстопът кой ли не е минал – злощастна съдба, изпитания… Тайната защитна стена, китайската стена, стената на Тръмп – ние винаги сме били стената, която предпазва запада от нахлуващите от изток опасности, затова сме събрали толкова много жлъч, мъка, мечти и надежди, че някой ден няма да сме стена, а част от общност“, смята Морфов, а на въпроса дали някога сме били свободни, той отбеляза, че свободата сме я придобивали между 5 и 10 минути в някаква епоха.

Efekt 2

Запитан как изглежда България, режисьорът отговори: „България на Ботев и Левски, възрожденската, за която мечтаеха всички хъшове… не след дълго убита и унищожена. Аз не знам дали сте избрали точния човек на този празник, защото от мен няма да чуете нищо добро. От 30 г. повтарям едно и също, не е имало правителство, срещу което не съм се борил“.

И уточни: „Дунавът на нашия народ е неговата кръчма, ресторантът, през който трябва да се мине, за да се спаси Левски и да се освободи България. Всичките ни мечти, възторзи, ентусиазъм, свършват с ентусиазма на третата чаша – след което се прибираме кротки и тихи да си легнем на топло и да се молим да не са ни чули какво си говорим“.
Александър Морфов заяви, че лично той се чувства свободен, защото не изпълнява ничии задачи. „Може да съм омерзен, но съм свободен“, категоричен е той.

На въпрос дали той е хъш, режисьорът отговори: „Какво означава да бъдеш хъш? Означава човек да мине през какви ли не изпитания като глад, бедност, мизерия и да продължава да таи в себе си чувството на надеждата един ден да минем Дунава и да освободим държавата. Май вече не съм хъш, май вече загубих надеждата, че ще минем Дунава и ще освободим тази държава от игото на цинизма и бруталността“.
В заключение Морфов каза какво означава за него Шипка: „Шипка е едни красив символ, който е като короната на нашата нещастна България. Шипка е короната на тая държава“.

Източник: 5gmedia.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.