Сейго Ямадзава – първият японски самурай клал турци !

Сейго Ямадзава – първият японски самурай клал турци !
Сейго Ямадзава – първият японски самурай клал турци !
Сейго Ямадзава самураят който е клал турци в Плевен !
Малко известен факт от историята ни!

Поклон пред храбростта на този велик войн участвал в сражения с турската армия край Плевен за защита и освобождението на България!

“Барон Сейго Ямадзава – първият японски самурай, стъпил на българска земя 1877 година, Майор Ямадзава е пратен на фронта – разбира се, само като наблюдател.
Той става свидетел на няколко сражения и е удивен от смелостта на руските войници, които проливат кръвта си по бойните полета на България.

Efekt 2

Сейго Ямадзава започва да изпитва онова така далечно за нас и типично за японците чувство на дълг.
Той категорично заявява пред командващия руските войски, че иска да вземе участие. „Желая от душа и сърце да участвам в третата атака на Плевенската крепост, в дивизията на белия генерал Скобелев!”

Назначен е за командир на взвод и пратен на бойното поле. „Момчета, тъй като аз не говоря руски, а вие не знаете японски, по време на атаката няма да ви давам никакви заповеди. Имам едно-единствено изискване.

Следете ме и правете това, което аз правя – бъдете бързи като светкавици.
Разчитайте повече на своите щикове и приклади, отколкото на куршумите.

Раниците и багажа си оставете тук, в окопите”. В началото на боя японецът се явил в своето традиционно бойното облекло, а единственото му оръжие било катаната (самурайският меч). Той се хвърлил смело в атаката на Плевенската крепост.

След атаката на взвода му туските войници оцелели и се разбягали казвайки :
Бягайте!
Това е човек от чиито очи излизат искри!!”

Сейго Ямадзава на Шипка или в Плевен той остава като един от героите на Руско-турската война !
И ако днес номерът с присъствието не мина по учебниците в реалността е факт !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.