Системата или политическата администрация!

Системата или политическата администрация!


Проблемът в страната не е системата, а хората в системата!
България е с най-голямата администрация в целят свят и тя не работи, добре ще кажете! Проблемът не в количеството, а в качеството на служителите ще кажат някой, но нивото на качество е въпрос и на мотивация!

Ето тук идва огромният разлом причина за който е политическите назначения и така администрацията, ако иска може, но не иска !
Качеството на живот на Българинът и на бизнеса самата среда е враждебна, в която оцеляваме и за това има голяма вина средната администрация или по-точно политическата администрация !

Контролът на всички звена, сектори и служби е в ръцете на правителството така наречените лостове на властта !
Именно с тях се управлява в положителна или отрицателна посока държавата ! Липсата на професионалисти и добро възнаграждение заедно с политическата конюнктура превръщат системата – средната администрация в кошмар за всеки един, който не е приближен до властта !

Efekt 2

Ето така усещането за корупция вече го усещаме на плещите си и няма на кого да се оплачем, нали и съд и прокуратура и МВР са част от тази администрация! Когато администрацията Ви помага всички светофари светят зелено за вас, всички врати са отворени, но когато тя ви пречи разбирате, че се борите с вятърни мелници и всяка врата е заключена, всеки документ се бави, вкарват ви един филм за който не сте си и помисляли като открадва ви се най-ценното – времето !
И докато водите абсурдни дела по 10 години и докато непрестанно институциите си прехвърлят отговорността и ви подмятат между дати и срокове и животът ви си отива !

Системата, която ни убива е тази, но и системата е тази, която помага и на онези, които бизнесът им е успешен !
Сивата икономика и корупцията в администрацията са катализатор, който прави мафията силна ! Паралелна държава има или няма, но има със сигурност категория на получаване на дадена услуга за някой може, за други не! Както казваме в България: „Царят дава, пъдарят не дава”!

Няма човек в България, който да не е бил поставян в тази ситуация просто за богатите е по-лесно ще си платят и ще продължат, а за обикновените и бедните това е съдбоносно и фатално ! „Системата ни убива“ се скандира, но онези с големите къщи и скъпите коли системата не ги убива най-много от време на време да ги рекетира !

Истината, че държавната администрация е гръбнакът на държавата и без нея никой не може да управлява ! Която и партия да спечели избори, ако държавната администрация е против започва едно бламиране на властта, едно бавене и така се подават оставки, че този или онзи министър не се справя, че кабинетът се проваля! Именно тук е силата в средната администрация, която може да бойкотира, но може и да служи добре ! Службите – служат, обслужват властта, но могат и да я бламират и свалят ! Силата е в държавната администрация, а тя е силно политизирана именно заради това ! И така еднакво добре може ръката да дърпа спусъкът, може и да гали, и милва ! А системата също е изградена от хора като нас обичащи и мразещи майки и бащи, родители и наши приятели, и роднини !

И така бедността и икономическото робство е следствие на политики зад които седят политическите партии, които пък защитават корпоративните интереси на олигарсите, които пък пълнят черните партийни каси ! Виждаме как политизираната администрация кастрира някой бизнесмени и олигарси, но благата им просто преминават от едни ръце в други и някак до вчера Бойко Борисов режеше ленти по магистралите, а днес прерязва тънките червени лентички или поне това е внушението, което се прави в момента, но със сигурност прочистването на бизнесмени е еднопосочно и досега никой не е арестувал бизнесмен, който е близо до ГЕРБ!

Да, тях ги убиват ще каже някой, визирайки няколко уж катастрофи и някой друг разстрел, но така е в паралелната държава – там съд и прокуратура няма ! Системата ни убива някой с бедност, болести, други с куршуми, а на останалите просто ни откраднаха живота и така 28 години! Принципът „стани да седна“ продължи доста дълго! Време е да изхвърлим боклука от властта, време е за нова алтернатива на управление в страната, но без съдействие от средната администрация този процес е немислим!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.