София Калинова в ТОП 10 на най-изявените млади хора в света

София Калинова в ТОП 10 на най-изявените млади хора в света

Българка е в ТОП 10 на най-изявените млади хора в света

Българка беше отличена в престижната световна класация за десетте най-изявени млади личности в света! Името й и София Калинова, а наградата й беше връчена преди дни на тържествена церемония в японския град Каназава. София е призьор в категорията „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“ от формата на международната неправителствена организация Junior Chamber International – Ten Outstanding Young Persons of the World 2015 (JCI TOYP 2015). Уникалното в случая е, че за първи път в близо 80-годишната история на JCI TOYP 2015, е отличен наш сънародник.

През пролетта на тази година младата българка беше отличена в категория „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“ в националния кръг на JCI TOYP 2015. Веднага след признанието й у нас София получи номинация и класирана сред двайсетте полуфиналисти от цял свят. Финалните оценки, които са сбор от тези на журито и на хора от цял свят, гласували онлайн, нашето момиче се нареди сред десетте най-изявени млади личности на света за 2015 година. Лауреати на призовете JCI TOYP през годините са световноизвестни личности като Хенри Кисинджър, Джон Кенеди, Елвис Пресли и Джеки Чан.

Efekt 2

Младата българка е получила статуетката и признанието по повод борбата й за равен достъп до кариерна интеграция, образователни възможности и социално равенство на хората с увреден слух в България. София Калинова също е родена с нарушен слух и през целия й живот й се налага да преодолява много бариери.

София е започнала своята битка с дискриминацията, след като разбира, че не може да се яви на зрелостен изпит по английски език. Причината – има част от матурата, в която се изисква да бъдат чути няколко упражнения. Момичето се е преборило с тази неравнопоставеност и по този начин всеки човек у нас с увреден слух може да се явява на матура по какъвто език иска.

Незаменими са лидерските възможности на София Калинова в обществото на глухите хора у нас. Българката осъзнава рано, че правата на хората и тяхната защита е личностната и житейска задача. Тя работи върху това да бъде прилагана стриктно Конвенцията на ООН за защита правата на хората с увреждания не само у нас, но и в цяла Европа. София е в тясно взаимодействие с Британския съвет. Там тя подпомага да не спира безплатното обучение по английски език на хора в неравностойно положение. Момичето и други нейни колеги с подобни здравословни проблеми, работят върху нова задача – основаване на Български студентски съюз на глухите. В него ще бъдат обединени кандидат-висшисти от всички български колежи и ВУЗ-ове, за да бъдат защитени социалните права на глухонемите студенти.
Източник : delo.bg/

Ние от екипът на Blife.eu горещо Ви приканваме да споделите тази новина с приятели, в офисът, в семейството ! Браво на една Българка, която не само прослави България, а и доказа, че една Българка може да ни накара да Бъдем горди ! Браво на София Калинова!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.