Бъчварова: Не можем да пазим всички Българи

Бъчварова: Не можем да пазим всички Българи

Румяна Бъчварова: „Българите са прекалено много за да опазим всички.“

Публикуваме това блиц интервю с вътрешната министърка Румяна Бъчварова, тъй-като то касае всички българи които разчитат на МВР да ги пази. Коментарите оставяме на читателите. Интервюто е дадено за водеща българска медия, не споменаваме името й, за да не и правим безплатна реклама:

– Г-жо Бъчварова, потърсихме ви за кратък коментар във връзка с вашето изказване по Нова телевизия, че престъпленията от битов характер би трябвало да минават към застрахователите, а не към МВР.

Efekt 2

– Благодаря ви първо за възможноста да се изкажа свободно по тази тема. Знам, че за мнозина звучи шокиращо, но в днешния пренаселен свят, битовите престъпления в развитите страни отдавна не се разследват. Ако станете жертва на подобно престъпление, претърпените от вас щети, били те морални, физически или материални се осчетоводяват в тяхното финансово изражение и вие получавате срещу това съответното парично обезщетение. Разбира се, преди това трябва да сте били достатъчно предвидлив да си направите съответната застраховка, срещу побой, изнасилване, грабеж или убийство.

– Знаете, че бълтгарина не обича да се застрахова и все чака на държавата да го подпомогне в дни на изпитания.

– Знам и това е много-лоша типично българска черта. Когато живеем в демокрация, не народа разчита на държавата, а държавата на народа, но това е трудно да му го обясниш на българина. Той е свикнал постоянно някой да се грижи за него, в условията на демокрация това води до неизменно затъване и унищожване на държавата. Мисля, че е крайно време, нашите граждани да разберат, че държавата няма необходимия ресурс да ги бави като бебета. Българите са прекалено много, за да може МВР да опази всеки един от тях, от посегателство. Вие видяхте сами, че ние дори един Волен Сидеров не успяхме да опазим от побой, а се бяхме събрали елита на МВР, какво остава за изоставените старци по селата?

И в крайна сметка, МВР ли е виновно, че българите предпочитат да оставят своите родители на произвола на съдбата, докато си търсят щастието в чужбина или в по-големите градове на страната. Ако бяха запазили своите патриархални традиции и живееха заедно със своите възрастни родители, вместо да тичат подир парите, нямаше старците да седят сами по селата и да викат „Ела вълчо, изяж ме.“

Днес всички ресурси на МВР са насочени към опазване на държавните институции и висшите държавни служители, това е нашата първа и единствена цел. Защото представете си, какво ще се случи с държавата, ако утре нещо постигне премиера Борисов, или председателя на парламента Цецка Цачева, дори Радан Кънев, ако стане жерта на пътен инцидент, вие знаете ли какви ще последствията за държавата? Затова ние се грижим за тях, за тяхната сигурност и спокойствие, защото те са държавата и държим под око всички български граждани, които изразяват своето недоволство от управляващата политическа класа, да не би да вземат да извършат някакви физически действия по отношение на физическата цялост и материалната същност на държавните лица.

– Добре, какъв е тогава вашият съвет към българските граждани, може би да се въоръжават и да се пазят самостоятелно, като приемат целия си живот за живот в условията на неизбежна самоотбрана?

– Вие май, не ме слушате. Как така ще агитирате българите да се въоръжават, та това би било най-голямата опасност за държавата и нейните ръководители. Напротив, българските граждани трябва да гледат философски на живота, да се радват на всеки прекаран без инциденти ден и разбира се, както казах в началото, да се обърнат към застрахователните компании, които ще им гарантират, заслужено обезщетение, ако станат жертва на убийство, изнасилване или грабеж. За съжаление, тази култура на застраховане е на много ниска ниво в България, но като убият още 50-100 човека, смятам че гражданите ще се замислят и ще отделят от своите средства за да си направят застраховка, още повече че така ще подкрепят и българската икономика, давайки тласък на застрахователния бизнес. Представете си само една възрастна жена, която живее сама с кучето си, как влизат при нея някакви грабители и разочаровани от материалната нищета в която пребивава тя, я убиват, извършвайки престъпление според закона, но благодеяние спрямо нея, тъй като я отървават от нерадостната съдба на изоставено от всички човешко същество. И като щастлив завършек, на тази евентуална драма, ако тази възрастна дама се е застраховала, нейното вярно куче, ако не е и то убито от престъпниците, ще получи застрахователното безщетение  и ще си глозга щастливо кокалите, защо не и на собствената си доскоро жива стопанка.
Източник: neverojatno.wordpress.com/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.