Социалната пенсия или ако спечелим, печелим само ние! Ако загубим, губи целият народ!

Ако спечелим, печелим само ние! Ако загубим, губи целият народ!


Социалната пенсия се увеличава с ЦЕЛИ 4,60 лева, депутатската заплата – САМО с поне 300 лева…
Социалната пенсия за старост ще се увеличи с 3,8 % и от 120, 98 лв. ще стане 125, 58 лева месечно, считано от 1 юли 2018 г.

Промяната е заложена в проект на Постановление на Министерския съвет за определяне на нов размер на пенсиите от нетрудова дейност, пише в. Сега.
Увеличението касае и пенсията за военна инвалидност, за гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия, както и нормативно установените добавки към пенсиите, които се определят в процент от социалната пенсия за старост:

добавката за чужда помощ по чл. 103 КСО, добавката по Указ № 1611/85 г. от 20.05.1985 г. за увеличаване пенсиите на инвалидите от Отечествената война 1944 – 1945 г. и добавката по чл. 5 от Закона за ветераните от войните.

Efekt 2

Проектът на постановление, както и докладът към него, са публикувани за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика и на Портала за обществени консултации със срок за представяне на становища и предложения до 7 юни 2018 г.
Срокът за обществено обсъждане е по-малък от 30 дни, тъй като постановлението трябва да бъде прието от Министерския съвет в най-кратки сроокве, за да има технологично време за оформяне на документите за изплащане на пенсиите в новите, по-високи размери, които да бъдат изплатени още през м. юли 2018 г.

Очакваното увеличение на депутатските заплати през септември ще е с поне 300 лева, коментират запознати и задават въпроса, докога 240 човека, ще са по – важни от хората, които цял живот са се трудили на истинска работа.
Източник: budnaera.com

Ако спечелим, печелим само ние!
Ако загубим, губи целият народ!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.