Според правителството Българите живеят добре

Според правителството Българите живеят добре


Според последните данни на правителството ни 28% от българите имат средства за нормален живот
Само 28 процента от хората в България разполагат със средства за нормален живот, а други 27% са на обратния полюс – те са под чертата на бедността.
Между тях има 45%, които също се самоограничават, за да свържат двата края. Това показва, че у нас поляризацията в доходите е най-големият проблем, коментира пред bTV Любен Томев от Института по социална политика към КНСБ по повод на оповестените данни,че на четиричленно семейство с 2 деца трябват 2325 лв. месечно, като в София сумата е 3028 лв.

В данните не са включени пари за черни дни, а само това, което се харчи, обясни Томев.

Според Димитър Бранков от Българска стопанска камара в изследването е обхванат само един тип семейство – на двама работещи родители с две деца, А огромният проблем са големия процент хора, които са с ниско образованиe и извън пазара на труда, които и не учат.

Efekt 2

На фона на Румъния ние сме с много ниска степен на заетост, коментираха експертите.

Около 30% от българите работят в сивата икономика, а най-тежкият проблем е, че бедните са много бедни, а богатите – много богати.
Източник: dnes.dir.bg
Естествено не става дума за семействата, в които няма на практика такива доходи както и тези с един работещ член от семейството!

Добре, че са бабите и дядовците, които гледат децата за да могат да работят младите както и да подпомагат семейните бюджети със средства и консерви !

Най-добре Българинът чувства по джобът си и по хладилникът си, но след като правителството Ви увещава, че живеете добре трябва да им вярвате !

Над един милион са под прага на бедността и тези хора не биха се съгласили с тези данни !
А близо два милиона са на прага да преминат към първият милион и сега след като всички цени се вдигат все повече празнотата в джобът ни говори, че Българинът живее много зле, а в повечето случай оцелява на прага на възможностите си !

Все пак по документи сме добре, казват от ГЕРБ, а на практика как сме?
Кажете Вашето мнение – живеете ли добре, имате ли такива доходи за който те твърдят, че притежавате?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.