Срамен ден в Историята на Българската авиация заяви Атанас Зафиров

Срамен ден в Историята на Българската авиация заяви Атанас Зафиров

Вижте какво публикува на стената си в Фейсбук Атанас Зафиров! Побликуваме текста без редакторска намеса:

Улисани в страстите около г-н Ненчев, някак си незабележимо мина още едно скандално решение на Министерски съвет, одобрено в Комисията по отбрана. Вчера с гласовете на всички партии, без БСП и АБВ беше подкрепен законопроекта на МС за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили и възможността за осъществяване на съвместен “еър полийсинг” със съюзнически държави от българските ВВС. Разбирай : чужди самолети ще пазят суверенитета и независимостта на България ! И това ако не е нонсенс, здраве му кажи. Някак си не ме успокои твърдението на един полковник от МО , който каза в комисията – ама господа, защо така разсъждавате – тези самолети са на НАТО, т.е. са си наши…Някак си си спомних за една наша съседка Гърция, дето друга една съседка – Турция 81 пъти и наруши въздушното пространство миналия декември, само за три седмици. Ей така, както са си членове на НАТО и „свои“… Държа да повторя, че само аз и колегата Димитър Димитров гласувахме „против“, Ангел Найденов и Михо Михов се въздържаха, а всички останали бяха „за“ ! Нещо повече , аз определих този ден като „срамен“ в историята на българската авиация и страната !

Срамен ден в Историята на Българската авиация заяви Атанас Зафиров

Efekt 2

Коментарът бе направен като уточнение към публикация в frognews.bg

И комисията по отбрана предаде българското небе Народните представители от парламентарната Комисия по отбрана с голямо мнозинство подкрепиха законопроекта на Министерския съвет за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили и възможността за осъществяване на съвместен “еър полийсинг” със съюзнически държави от българските ВВС.

Това съобщи пред журналисти заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев, който участва в заседанието на комисията.

По думите на Кюмюрджиев депутатите са възприели подхода на МС за промяна в законодателството, което ще позволи изпълнение на нашите ангажименти по плана за боеспособност на НАТО от септември 2014 г., за засилване на охраната на югоизточния фланг на НАТО – изискване, което е било изрично посочено в доклад на Алианса от февруари тази година.

На въпрос дали след днешното заседание очаква и подкрепа в пленарната зала, заместник-министърът каза, че разчита на подкрепата, като изтъкна, че законопроектът е насочен към укрепване на суверенитета и националната сигурност на България. Първата точка от днешното заседание, която предвиждаше разглеждане на законопроекта за държавния бюджет за 2016 г.,
Източник: frognews.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че това което се случва в момента в българската армия е деструктивно и антибългарско отношение на управляващите, което е срам и позор за целият български народ ! Ако г-н Зафироф го нарича СРАМ ние ще го наречем национално предателство !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.