Супер Бойко спря 3 турски хеликоптера на границата

Супер Бойко спря 3 турски хеликоптера на границата
Супер Бойко спря 3 турски хеликоптера на границата

3 турски хеликоптера са стигнали българската граница, возещи няколко десетки бойци от неуспелия преврат в Турция. Категорично обаче им е било отказано да преминат и покрай тях е прелетял заплашително специално излетелият ни единствен самолет от ВВС. Турците казали, че искат да преминат на българска територия и да получат политическо убежище. Разговорът дори бил на български език, защото един от бойците се оказал дете на наш изселник. Както е известно, българските изселници са кемалисти и са светски настроени, така че е логично да подкрепят преврата. Въпреки това обаче, по лична заповед на Бойко обаче не били пуснати. След това отлетели към Гърция.

Събитията станали точно по време на извънредното нощно правителствено заседание около турската криза. Наши източници в правителството твърдят, че премиерът бил силно уплашен и не знаел какво да прави. Не му било ясно нито какво искат американците, нито кой прави преврата, нито кой е на страната на Ердоган. Плашел се и, че българската армия, състояща се основно от жадни за социални привилегии войници, не може да спре никого на турската граница – нито турска армия, нито дори бежанци. И тъй като с подобно объркано съзнание, не може да се вземе правилно решение, Бойко прибегнал до похват от мутренските времена – като не ти е ясно нещо, не се забърквай.

Така единственият ни Миг-29 бил вдигнат във въздуха, пресрещнал турските бегълци и ги отпратил в Гърция.

Efekt 2

Самата Гърция е потвърдила за 1 хеликоптер с бегълци. Вероятно гърците се готвят са присвоят другите 2 хеликоптера. Ципрас е съвсем сигурно, че ще даде убежище на турските бойци, защото Гърция има последователна национално-отговорна политика в отношенията с Турция. Държави с подобна политика нямат съмнения какво да правят в рискови ситауции. Единствено държави, които не знаят къде им е главата и какво точно искат, започват да се чудят и маят, и накрая решават “да не се забъркват”…

Източник: gudelnews.com

Ние от Blife.eu питаме дали нашият супер Бойко не е получил обаждане от Анкара с инструкции ?
Турците си свалят Руски самолети и ако бяха свалили единственият ни самолет какво ли щеше да прави нашият супер Бойко ? Отговорът е щеше сам да охранява небето ни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.