Съпругата на Цветан Василев отговаря на Цацаров: КТБ бе ограбена с помощта на прокуратурата

Съпругата на Цветан Василев отговаря на Цацаров: КТБ бе ограбена с помощта на прокуратурата
В личния сайт на Цветан Василев се появи нова публикация – коментар на съпругата му – проф. Василева, относно главния прокурор Сотир Цацаров и закона „Магнитски“

Банкерът на фалиралата КТБ ще търси закрила от САЩ именно по силата на „Магнитски“. Този закон, приет от Конгреса, позволява на американското правителство да защитава хора по цял свят, станали жертва на репресии и нарушения на правата им.

Антоанета Василева посъветва българските прокурори да прочетат книгата на Бил Браудър „Заповед за арест“. Ето какво написа тя:

Българските прокурори може би трябва да прочетат книгата на Бил Браудър „Заповед за арест“

Efekt 2

12.08.2017

Вчера Главният прокурор на Република България заяви: „Цветан Василев… не е и никога няма да бъде Сергей Магнитски“.

Прав е. Магнитски е бил адвокат на Бил Браудър, който е загинал мъчително в резултат на изтезанията в ареста. В този смисъл, логично се налага сравнението между Василев и Браудър, чийто инвестиционен фонд е изкуствено фалиран в Русия и той изгубва активите си заради корупционните практики там. С помощта на държавната машина са изфабрикувани фалшиви обвинения с цел да го унищожат. Магнитски е жертвата, която не е предала Браудър въпреки униженията и физическите мъчения, на които е подложен. Съдбата му е вдъхновила защитниците на човешките права по цял свят.

КТБ беше унищожена от българските държавни институции, и най-вече с помощта на прокуратурата, а нейните активи се разграбват от българската мафия. Всички си спомняме лятото на 2014 година, когато Главният прокурор каза, че в случая на КТБ, трябва да се отиде „отвъд закона“. Не само, че България отиде отвъд закона, но непрекъснато приема нови закони ад хок и ги прилага ретроактивно. Фабрикуват се обвинения на база на лъжливи свидетелски показания и фалшиви документи. Трудно можем да говорим за правова държава.

Трябва да се направят някои разяснения за българската прокуратура, която се радва на 6% обществено доверие.

1. Законът „Магнитски“ не е изграден на база на правилата на Василев. Базиран е на международни правни норми като защитата на човешките права. С други думи, Главният прокурор не е „нарушителят според правилата на Василев“, а според установени международни норми. Така поне смятат американски юристи и експерти по човешките права.

2. Прокуратурата коментира какъв адрес Василев да сложи в договора с адвокатите си? Странно е, че прокуратурата казва на частни страни какво да пишат в договора си. Дали прокуратурата е чувала за принципа на свобода при договарянето?

3. Според прокуратурата, Василев разчита на закона „Магнитски“, за да избяга от правосъдие. Не, Василев не иска да избяга от правосъдие. Той просто отказва да бъде съден от българската мафия.

4. Прокуратурата твърди, че сръбските съдилища нарочно бавели процедурата по екстрадиция. Да не би да претендирате за юрисдикция върху сръбските съдилища? Освен това е странно неуважението към сръбските закони. Нали разбирате, че няма как българската мафия да контролира всичко.

5. Според българската прокуратура, Василев използва закона „Магнитски“ „единствено и само за вдигане на шум“. Целта на закона „Магнитски“ е да санкционира корумпирани държавни чиновници, които не зачитат човешките права. Това не е средство за пропаганда!

В заключение, искам да припомня думите на Президента на Венецианската комисия, която консултира Съвета на Европа по въпроси на конституционното право, които той изрече относно модела на българската прокуратура през 2016 година: „Съветският модел на българската прокуратура трябва категорично да се разруши. Той е източник на корупция и изнудване и създава възможности да се използва за политически цели“.

Проф. д-р Антоанета Василева,

с предявена „Заповед за арест“ от българската прокуратура

България, mignews.info

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.