Турция праща 25 000 бежанци към нас

blife


Турция е готова да изпрати в ЕС 25 000 легални мигранти и се надява, че ЕС ще увеличава квотата за мигрантите в бъдеще, заяви високопоставен представител на турското външно министерство на брифинг в Анкара, предаде ТАСС.
Целта на нашето споразумение с ЕС за обмяна на мигранти е да бъде сложен край на гибелта на бежанци в Егейско море и да бъде предотвратена незаконната миграция, каза дипломатът в отговор на въпрос на ТАСС.
В съответствие със своите критерии ЕС прие квота от 72 хиляди мигранти, които ще бъдат обменяни по схема „един за един“.

Ние обаче се надяваме, че когато тази квота бъде запълнена, програмата няма да спре и ЕС ще приеме нова квота, каза той.
Дипломатът посочи още, че няма да има търг за бежанците. Той заяви, че всички мигранти, които не са сирийци, и стигнат нелегално до гръцките острови в Егейско море, ще бъдат предадени на Турция и ще бъдат върнати в страните им.
Официални представители от Гърция и ЕС ще посетят Турция, за да разработят механизмите по споразумението за мигрантите, подписано между ЕС и Турция миналата седмица, съобщи още служителят от турското външно министерство, цитиран от Ройтерс.
Съгласно споразумението мигрантите няма да бъдат връщани в Турция насила, каза представителят.
Той добави, че са изпълнени почти половината от 72-та критерия на ЕС, за да може на турците да бъде предоставена възможност за безвизово пътуване в ЕС.

Източник:bgnow.eu

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.