Уикилийкс: 150 български IP адреса са шпионирани от ЦРУ

Уикилийкс: 150 български IP адреса са шпионирани от ЦРУ


В списъка с IP адреси, за които се твърди, че са следени и подслушвани от ЦРУ има и 150 адреса от България, съобщи БНТ.

Преди дни сайтът Уикилийкс (Wikileaks) започна да публикува хиляди документи, взети от Центъра по киберсигурност към Централното разузнавателно управление на САЩ. От там твърдят, че разполагат с общо 8 761 документа, разкриващи как ЦРУ компрометира хиляди компютърни устройства по цял свят. След като документите бяха публично показани се оказа, че Агенцията е използвала хакерски програми и вируси, за да проникне в устройствата.
В списъка от 360 страници има хиляди IP адреси от целия свят.
Българската следа в документите пък се намира в секцията “Трезор 7”.
Българските IP адреси са на големи телекомуникационни компании, интернет-доставчици, банки, университети, показва справката в документите.

Според “Уикилийкс” и експерти, най-вероятно IP адресите на тези институции и фирми са били “зомбирани” – използвани за следене на трети компютри и устройства, посочва още медията:
“Най-често това е зловреден софтуер, който идва по имейл.
Една от фирмите, чието IP е в списъка е”Лирекс” – компанията, която подаде заявление да достави машините за гласуване на предсрочните избори:

Efekt 2

“Това, което можем да кажем за нас е, че нашите системи за обработка на инциденти не са регистрирали атаки към тези IP адреси“, заяви в отговор Боян Янчев, който е главен технологичен директор в “Лирекс”.
Източник: segabg.com

Ние от Blife.eu ще добавим !
Според статистиките над 75% от сводките, които правят ЦРУ от България ги правят от пресата и от електроните издания! Свободните медии знаят това и често са в полезрението на ЦРУ!

И всеки си върши работата – ние осведомяваме обществеността, а те ни четат и други ни четат, и трети, така е !
Но ЦРУ често се намесва в работата ни когато ние отразяваме дадени събития и когато отразяваме истината, тази истина, а не истината, която ги устройва! Не е вярно, че не се месят, месят се и то всички възможни начини по които могат ! Няма да влизаме в технически данни и обяснителен режим, но ние знаем, че когато те се месят сме на правилната следа, а те знаят, че усетим ли ги, че се месят ще бъдем по-настървени !

Затова тихото и безмълвено наблюдение продължава ! А Вие приятели в социалните мрежи внимавайте кой как си мълчи от Вас, че утре не се знае кой и как ще Ви коментира в някои грами, че такива като Wikileaks пък го публикуват !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.