Уникално! Радо Янков световен шампион по сноуборд

Уникално! Радо Янков световен шампион по сноуборд

Сензацията е факт! Българинът Радослав Янков си осигури Световната купа по паралелен гигантски слалом в сноуборда.

Момчето от Чепеларе достигна четвъртфиналите в последното за сезона състезание във Винтерберг (Германия) и вече е недостижим на върха в класирането. Постижението е изумително, тъй като в България дори няма писта за сноуборд.

Успехът на Янков пък бе черешката на силния уикенд за сноуборда ни, след като в събота също постигна впечатляващ успех. Най-добрата българска сноубордистка спечели старта от Световната купа в швейцарския курорт Вейзона.

Efekt 2

Родната звезда нямаше проблеми в квалификациите, четвъртфиналите и полуфиналите, които премина летящо с първи места, а кулминацията дойде във финала. Сани отвя конкуренцията, оставяйки зад себе си австралийката Бел Брокхоф и представителката на Чехия Ева Самкова.

Жекова не стартира финалното спускане по възможно най-добрия начин, но навакса слабия старт и поведе колоната, запазвайки лидерската позиция до последно.

“Успяхме! Отлично каране, добър шанс и победа в Световната купа. Благодаря на целия ми екип, на моето прекрасно семейство и човека до мен, на БФСки, на нашите генерални спонсори, на всички приятели и фенове, които са винаги с нас и в добро, и в лошо!

Когато вярваш и не се страхуваш да се изправиш пред собствените си демони, рано или късно успяваш!”, написа Жекова във Фейсбук.
Източник: novinar.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.