Хибридни войни (втора фаза) и троловете на държавната хранилка !

Бойко
blife.eu

Неправителствени организации искат държавата да им отпуска по 1 милион лева годишно, научи Епицентър. бг. НПО-ата, които се финансират основно от фондации като „Америка за България” и “Отворено общество”, пробват да прокарат лобистка поправка в Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Тя е внесена вчера в деловодството на парламента от Гроздан Караджов от Реформаторския блок и няколко народни представители от ГЕРБ.

Скандалното в случая е, идеята е лансирана преди 2 седмици от Любен Панов от организацията „Български център за нестопанско право”. Както Епицентър.бг единствен писа, НПО-ото получи 885 360 лв. от прословутата фондация „Америка за България” именно за създаване на структура към изпълнителната власт и от години прави опити да влияе върху определени решения на правителството. Отпуснатият грант е за „цялостна програма за изграждане на капацитет за организациите на гражданското общество в областта на набирането на средства от индивидуални и корпоративни донори, както и развиването на институционален капацитет”.

Според внесените поправки в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Съветът за гражданско развитие ще бъде структура към Министерски съвет. Членове ще бъдат 14 избрани представители на НПО-ата, а председател – вицепремиер, който обаче няма да има право на глас при вземането на решенията. Именно тези 14 души от неправителствения сектор ще разпределят годишно по 1 милион лева пари на българските данъкоплатци. По последни данни в България има над 40 000 НПО-та и запознати предполагат, че Съветът към Министерски съвет се прави, за да могат определени фондации да си осигурят и държавно финансиране.

Efekt 2

Пред Епицентър. бг Гроздан Караджов заяви, че не вижда нищо лошо в това властта да подпомага дейността на неправителствените организации. „Аз съм сред вносителите на промените, работата на сектора трябва да бъде подпомогната”, каза той. Караджов е убеден, че разпределението на милиона ще бъде определени критерии.

Източник: epicenter.bg
Ние от blife.eu казваме браво на Епицентър.бг, който намекват къде се коренят проблемите в социалните мрежи със свободата на словото !
Естествено Гроздан Караджов не виждал никакви проблеми! Вие също драги читателю, но медиите, който се борят истината да достигне до Вас виждат проблемът и той е огромен !
Тези така наречени тролове,супервайзъри, администратори, модератори и как ли не наричани в гражданските си договори с тези НПО-та имат една единствена задача !
Да замърсяват ефира с НЕистини и дезинформация !

Да пишат коментари в похвала на управляващите под статиите на и без това техните медии, но и да храчат позорно всеки, който говори иначе на властоугодните !
Но ако проблемът бе в храченето, а той не е, тези същите блокират профилите на обикновените хора, свалят публикации, занимават се основно с доноси по групите, разпалване на вражда, сее се омраза, хакват се сайтовете на свободните медии и още хиляди кампании против свободата на словото !
Епицентър.бг не споменават, че с толкова пари може да се изгради нова мощна медийна империя и да бъде заличена всяка медия в страната и така да се подменят акцентите, темите ако щете и опорните точки на опозицията !
Не казаха, че такива като тях също ще паднат под Американската гилотина, такива като нас и много други!
Трябва ли Държавата да спонсорира армия от виртуални клонинги, създадени да сеят омраза и да разпръсват злоба ?
От какво се бой държавата, от свободното слово ли ?

Ако бъдат гласувани и одобрени тези поправки в закона, това означава само едно – нова и много по-мощна хибридна война, но не само срещу Русия, а срещу Вас читателите !
Ще бъде подменено всичко в ефира на социалните мрежи и интернет и ще виждате само това, което те искат да видите, ще чувате само това, което те искат да чуете, ще четете само това, което те са Ви написали !
Всеки коментар ще бъде изтриван, всеки изблик на недоволство ще бъде наказван веднага !

Това ли искат ГЕРБ и РБ, да това искат, опитаха се да го направят като вкарат закон да не се хулят и обиждат политици и партии! Не мина номера, но сега ще мине под друга форма и начин !
От епицентър не показаха каква медийна буря са подготвили управляващите, но скоро и те ще се окажат в епицентъра на бурята наречена диктатура, наречена ЦЕНЗУРА или АВТОЦЕНЗУРА!

Край с медиите, всичко е мирно и тихо в България и всички си съжителстваме нормално с Ромите, Авганистанците, джихадисти, Турци и всякакви! Няма убити, няма рекетирани, няма изнасилени, престъпността е намаляла и хората живеят добре и щастливо !
И най-долното е, че всички ние ще платим за това от нашите данъци да ни сложат медийните намордници, а на Вас розовите очила !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.