Ходжите скочиха срещу Балтаджиев

blife


Мюфтийството посегна на Балтаджиев заради флага

Закачилият българския флаг на върха на Караджа Паша Андон Балтаджиев беше привикан за разпит в РУ Гоце Делчев. Срещу него има подадена жалба от Главно мюфтийство чрез техен представител Юсеин Метушев, че е‘‘ навлязъл в частна собственост‘‘ и с явни претенции по думите на Балтаджиев, защо е закачил българското знаме в частен имот. По време на разпита представителят на мюфтийството е показал нотариален акт от 1993 г. , определящ като собственик на имота Главно мюфтийство.

След акта и закачването на знамето на минарето на 3 март, мюфтийството чрез своите регионални представители наложиха тотална репресия срещу Балтаджиев. На личната фейсбук страница районния мюфтия Айдън Мохамед в статус определи действията му като провокация.

Efekt 2

На по късен етап след като провокация в действия му не бе съзряна, са повдигнати други леко изопачени обвинения, а именно навлизане в частен имот. Чрез повдигнатите обвинения Айдън Мохамед демонстрира явен стремеж за инструментализиране на ислямската вяра с цел противопоставяне на националните ценности и самосъзнание. Националистическия акт на Балтаджиев, беше остро критикуван и в сайтове като pomak.eu., а изявлението и снимката със закачения трибагреник на Айдън бяха разпространени и в турската медия Kircaalihaber.

Предприети са процесуални действия за извършения акт, който той сам определи като символ за единството нацията, без значение от религиозното вероизповедание, че всички сме граждани на Република България. Призоваваме Районни Мюфтия Айдън, да докаже на целия български народ, че е българин и не се срамува от това, като оттегли повдигнатите нелепи обвинения.

Източник: bnews.bg

Ние от Blife.eu заставаме твърдо зад Балтаджиев, това е България !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.