Цветанов предаде своите ! Делото „КИЛЪРИТЕ” продължава !

Цветанов предаде своите ! Делото „КИЛЪРИТЕ” продължава !
Цветанов предаде своите ! Делото „КИЛЪРИТЕ” продължава !

Цветанов ще изостави ли всички защитени свидетели ?
Пламен Лаков зарязан от държавата без пари и без работа

„АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ЖИВЕЕМ КАТО ВЪВ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ и не знам какво да правя. От един месец нямам охрана, а делото още не е приключило. Бях използван от държавата по процеса срещу Георги Вълев и захвърлен на боклука. Нямам работа и нямам пари. Шест години бях много ценен и важен, имаше много обещания, а сега се страхувам за живота си, за семейството си и за 10-годишния си син“, обяви скандално вчера в редакцията 43-годишният търновец Пламен Лаков.
На 10 май охраната от Програмата за защита на свидетелите изведнъж си тръгнала. Казали на Лаков, че вече няма да го пазят. Той написал на главния прокурор, но му отговорили други длъжностни лица да не се страхува. В момента мегаделото „Килърите“ е във Върховния касационен съд, след като на 4 май 2016 г. от Апелативния съд във Варна бяха потвърдени доживотните присъди на Георги Вълев, Петър Стоянов Сумиста и Васил Костов. Останалите участници в групировката за мокри поръчки са на свобода. Статистиката сочи, че върховните магистрати могат да обърнат делото отново наопаки, а Пламен Лаков е един от малкото защитени свидетели на прокуратурата.
ТОЙ БЕ ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЗАД ПАРАВАН ПРЕД СЪДА ОБЯВИ, ЧЕ ВЪЛЕВ МУ Е обещал 25 000 лева, ако убие адвокат Петър Лупов. Лаков обаче отказал и срещу него започнало преследване. След неговия отказ търновският адвокат бе застрелян в гаража пред дома си на 25 март 2009 г., а двамата му убийци по-късно бяха намерени мъртви. След това – през октомври 2010 г., търновският бизнесмен Георги Вълев, Сумиста и още няколко от тяхното обкръжение бяха арестувани при показна спецакция на ГДБОП в старата столица, Арбанаси и в други градове. Оттогава Пламен Лаков е защитен свидетел! Би трябвало да бъде такъв до края на живота си със смяна на самоличността и дори преместен в друга държава! Защото се е опълчил на мафията.
Името на Пламен Лаков фигурира във всички съдебни репортажи по първото по рода си дело „Килърите“ за изнудване и убийства. Лицето му обаче не е показвано никога. Няма да го направим и ние, макар търновецът да иска гласност и публичност за това как държавата не спазва за пореден път своите обещания.

РАБОТАТА НА ОХРАНИТЕЛ ГО ПРЕВРЪЩА В МИШЕНА

Efekt 2

ПЛАМЕН ЛАКОВ ЗАПОЧНАЛ РАБОТА ВЪВ ФИРМИТЕ НА ГЕОРГИ ВЪЛЕВ КАТО ОХРАНА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 10 Г. Отговарял за паркингите, за дискотеките и т.н. Завършил е за зидаро-мазач, но никога не е работил това. Бил е за известно време боксьор, борец и на младини се е забърквал в кражби. Няма баща и детството му било трудно. Постепенно става момче за поръчки и го пращат да уведомява длъжници на лихваря Георги Вълев, че дължат пари. Твърди, че не е бил никого. При събиране на борчове му давали комисиона и от това живеел.
В един момент започнал да чува и вижда много неща и самият му шеф Вълев се жалвал официално от него, че прибрал няколко хилядарки от длъжници. Имало и официално жалба от 4-ма до полицията, чийто главен спонсор по онова време бе точно Георги Вълев. При една очна ставка по тази проверка Лаков съобщил на полицията, че се готви убийството на адвокат Лупов. После се замислил и за своя живот, защото негов приятел му обяснил, че Георги Вълев получава информация от полицаи и прокурори. Затова Лаков отишъл при адвокат Петър Лупов, когото предупредил, че се готви убийството му. Лупов се обърнал към полицията и получил за кратко защита, но две-три седмици, след като тя била свалена, бил убит.
Тогава пред полицията Пламен Лаков не е дал показания, защото по думите му това значело той да е следващата жертва на Георги Вълев. Но така или иначе се превръща в мишена.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА АДВОКАТА ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧВА ДА ГО ПАЗИ

ОЩЕ СЛЕД ЕКЗЕКУЦИЯТА НА АДВОКАТ ПЕТЪР ЛУПОВ ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧВА ДА ПАЗИ ПЛАМЕН ЛАКОВ в дома му. Той знае много за приятелството и милионите, които всъщност разделиха Лупов и Вълев – милионите на Кюлеви от „Тракия банк“. Още тогава се говореше за над 25 млн. лв. Така от приближен адвокат една от жертвите на „Килърите“ се превърна в една от първите жертви на мафиотската групировка, пазена години от висши покровители от В. Търново и столицата.
„Още тогава знаех, че Вълев е поръчал и мен. Ситуацията беше много сложна, защото всеки е свързан с други и много неща не са известни никому. Доверих се на ГДБОП и на държавата. Във В. Търново Вълев имаше свои хора в полицията и прокуратурата, които го предупреждаваха за акции срещу него. Аз се оказах в един момент между чук и наковалня и се доверих на тази Програма за защита на свидетеля”, сподели Пламен Лаков.

6 ГОДИНИ ПАЗЕН И ИЗОСТАВЕН СЛЕД КОНФЛИКТ С ОХРАНАТА

ПЛАМЕН ЛАКОВ КАЗВА, ЧЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ хората, които го пазели, започнали да му говорят, че трябва да е благодарен на главния прокурор, който го хранел. Отказвали да го возят до определени места, защото не били таксиджии. Той се опълчил да не слагат камери в двора на дома му, да му кажат как да оцелява оттук насетне и какво ще стане с живота му. Накрая си тръгнали, защото той не спазвал правилата, и го зарязали! Сега живее на автопилот. Иска да каже още много неща, но не може заради Закона за класифицираната информация. Но всъщност не знае дали още е защитен свидетел или пък не.

Цветанов свидетели
„Не знам дали сега, като си тръгна от срещата при вас, ще оцелея. Както виждате, с мен няма охрана! Случвало се е през този месец хора да ме дебнат, коли да искат да ме газят. За всичко това съм написал до главния прокурор. Защо не ми обръщат внимание и кой ще ми даде отговор, не знам. Дано поне на медиите да отговорят…“, заяви още Пламен Лаков.
ВМЕСТО КОМЕНТАР: Финансовите средства, изразходвани за включените в Програмата за защита лица, са от бюджета на Главна дирекция “Охрана”. По програмата средно на година от 2005 г. насам се изразходват над 350 хиляди лева. Отделно са разходите за служителите. Месечната финансова помощ, отпускана за едно защитено лице, е от 650 до 800 лв., а за четиричленно семейство – от 2000 до 2300 лв. Има и други разходи около лицето – от 300 до 600 лв. За преместените зад граница сумите са в зависимост от стандарта на съответната държава – като месечната помощ варира от 650 до 800 евро на лице, а другите разходи – от 400 до 800 лв. Сумите са индивидуални, те зависят от местопребиваването на лицата, техните нужди и нуждите на семействата им. Според тази програма, на защитените свидетели се сменя и самоличността. Точно както гледаме в американските филми. Вероятно така би трябвало да бъде и при Пламен Лаков. Ама не е!
Автор: Нели СУКОВА
Източник:borbabg.com

Ние от Blife.eu ще допълним, че статията трябва да събуди умиление и съжаление за една човешка съдба, за едно семейство !
Но и задава много въпроси :

Така ли постъпват с всички свидетели и лъжесвидетели – хващат някой зависим, написват му сценарии, дават му думичките и той запява!
Имаме осъдени има и свидетели, а всичко е част от един голям филм !
Само за този свидетел са изхарчени над 350 000 лева. Колко са такива като него, по колко дела и колко пари плащат обикновените данъкопладци за такива полицейски филми ?
Колко ли са доказаните бандити по затворите, който са готови и майките си да продадат за да излязат и са правили сделки с Цветанов и са лъжесвидетелствали за да бъдат пуснати за да бъдат хранени от държавата, за да бъдат пазени от държавата, колко ли народна пара се е профукала?

защитени свеидетели Цветанов
Някой някъде търси ли отчетност или всичко това е една бездънна яма за усвояване на пари и как престъпниците работят за МВР и МВР работи за престъпниците ?
Колко ли са злоупотребите сценаристи в МВР в много и всякакви схеми за източване на държавна пара? Няма отдих, няма кой да търси сметка, а и няма и отчетност и ето как МВР има най-големият бюджет и най-много народна пара, където потъва там докато полицаите са орязвани от стимули и придобивки, а тези пари отиват за бандити и престъпници в схема с техните кукловоди!

Кочериновски свидетели или да разцъкаме някой лев за сметка на други дела с по-голям приоритет и в случаят само Бойко Методиев Борисов има интереси тези хора да са на топло.

Заради страховете на едни се харчат огромни пари за НСО охрана за пазене на тези дето изброихме и за подслушване и следене !

Истината е, че живеем в един голям БИГБРАДАР и всичко е в услуга гарантирането на безопасността на хунтата на ГЕРБ !

Това очаква и всички УЖ защитени свидетели по всички дела, който от Хунтата водеха с цел гарантиране на тяхното спокойствие и грабежи, и промяната на собствеността на много бизнеси! Малките бандитски рибки вече не са нужни на ГЕРБ! Предадени от Цветанов, предадени от СИСТЕМАТА, която под всяка молба за съдействие пише „анонимността Ви е гарантирана“!

Как Бъчварова ще върне доверието на хората към МВР ли, никак !

И как хората да вярват на Темида, че си невинен до доказване на противното като виждате как се доказва противното !
Защитеният свидетел можел много да разкаже ама нали бил подписал да не издава класифициран информация, че надали е подписвал при Вълев такива документи ама при Цветанов и Флоров сто на сто !
Истината е, че какъвто и бизнес да има в България и промяната му на собственик минава през съдът – единият начин е бърз през нотариус и другият начин е като на тези хора наречени КИЛАРИТЕ не само им вземат бизнеса, а и здравето и животът, но така е при ГЕРБ те ИМАТ ВОЛЯ !

Не става дума за умиления и разбити съдби както и фалшиви надежди давани от Цветан Цветанов и компания, а става дума за нещо друго!

Това е предупреждение към останалите да се готвят, че всички свидетели (ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИ) ще бъдат изоставени и захвърлени там на бунището където им е и мястото според правият МОРАЛ не този на хунтата !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.