Цв.Цв. и ГЕРБ- лъжите излизат отново

Цв.Цв. и ГЕРБ- лъжите излизат отново


Цв.Цв.и неговите ПИАР акции и лъжите на ГЕРБ излизат, но на каква цена ?

Прокуратурата ще плати 10 000 лв. обезщетение на обект на шумна полицейска акция, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов, съобщи “Правен свят”. Бивш полицай от Бяла Слатина осъди прокуратурата за воденото срещу него и още петима униформени дело, станало известно като “Частния КАТ”.

През септември 2009 г. Цветанов обяви, че 8 полицаи от Бяла Слатина са задържани при акция на дирекция “Вътрешна сигурност” и на прокуратурата във Враца. Те се били занимавали с рекет на български шофьори и чуждестранни тираджии. “Групата е емблематична в района, от затворен тип и дълго е функционирала. Надявам се оповестяването на подобни акции да има превантивен ефект. Ще бъдем безкомпромисни към такива случаи”, каза тогава Цветанов.Той обяви преди години, че лично дава разрешенията за операциите и че дори на някои от тях дава имена. Никой обаче не е осъден.

Efekt 2

Окръжният съд във Враца уважил изцяло иска от 60 000 лв. на бившия полицай по Закона за отговорност на държавата и общините за вреди. Софийският апелативен съд занижил обезщетението до 3600 лв. Върховният касационен съд определил 10 хил. лв.

Заради друга акция от времето на ГЕРБ, пак в Бяла Слатина, България бе осъдена и в Страсбург. При операция “Касоразбивачите” беше задържан тогавашен шеф на полицията в града. Той беше оправдан и осъди държавата на 5100 евро обезщетение и разноски.

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ

Заради изказвания на бившия вътрешен министър или бруталност при операции на МВР по времето на управлението на ГЕРБ данъкоплатците платиха над 200 000 евро обезщетения. Бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и съпругата му, Алексей Петров, братята Йордан и Пламен Стоянови спечелиха обезщетения заради арестите си. За последните двама България бе осъдена да плати 85 000 евро. За акция “Медузите” във Варна. Страсбург присъди по 40 000 евро на Борислав Гуцанов и Даниел Славов.
Източник :segabg.com

Ние от Blife.eu ще добавим, че такива са поне 80 % от делата, които ЦВ.ЦВ. посочи като мерки за борба с Мафията, а то си бе чист ПИАР на гърба на хората !

Наш журналист също е потърпевш от полицейщината на ЦВ.ЦВ.!
Той е с условна присъда и в момента нашата редакция е под огромен натиск като се опитват чрез различни методи да ни подлагат на психически тормоз заради свободата на словото !

Ние ще продължим нашата борба дори по-мотивирани !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.