Цигански бунт в София

Цигански бунт в София

На връх новогодишната нощ цигани избухнаха в квартал Факултета в София!

Стигнало се е до стълкновение с полицията ! Причината е чисто техническа – трансформаторът в квартала на няколко пъти е дефектирал и от 22.00 е започнал да дава дефекти според наши източници в махалата и всички са били готови на бунт! Искали са да протестират на жп линията и да спират влакове ако не им се пусне електричеството! Целият екшън е продължил близо 3 часа и в крайна сметка проблемът е бил оправен и в малко след един всички са се разотишли по домовете си !

Това е първият нерегламентиран протест на цигани в България, който е продължил година се шегуват в квартала ! Истината е, че заради многобройните незаконни прикачания към ел. мрежата на братята мангасари страдат и други ! Жители на столичния квартал „Красна поляна” се оказаха на тъмно и студено навръх Нова година. Много от хората се оплакват, че това е най-лошата им Нова Година !

Efekt 2

Не можахме да приготвим дори храната си за новогодишната нощ, бяхме на студено и тъмно, това държава ли е се жалват хората? Заради ниското напрежение и токовите удари десетки са случаите на изгорели електроуреди оплакват се хората! От ЧЕЗ обяснили, че многобройните незаконни включвания към електропреносната мрежа от ромския квартал “Факултета” са причина за проблема.

От много време ни представляват проблем незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа. Това се дължи на жителите на кв. “Факултета”, част от които са с прекъснато електрозахранване заради неплатени сметки“, поясни Виктор Станчев, директор “Експлоатация и поддържане”- ЧЕЗ. Добросъвестните изрядни платци не трябва да страдат от липсата и на адекватна намеса от държавата също е предпоставка да се случва това !

Как в Пловдив няма кражби на ток в циганските квартали?
Ние от Blife.eu писахме за това вижте повече тук: Край на циганските кражби на ток +ВИДЕО

А в София и на други места в страната порочната практика продължава! И ако това не скрита политическа уговорка здраве му кажете ! За жалост открадната ел. енергия плащаме всички ние ! Ето как задкулисните предизборни уговорки звучат някак си като „ един пие, а друг плаща ” ! Това не е ли още една от причините цените на токът да са високи ! Къде е държавата ? Време е да се спре циганският рекет !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.