ЦИК даде зелена светлина на анти-българските прояви Скандално!

ЦИК даде зелена светлина на анти-българските прояви Скандално!

ЦИК: „Кой уши байрака” на турски не е нарушение!

Това е становището на Централната избирателна комисия по сигналите, които постъпиха след изпълнението на възрожденската песен, посветена на Райна Княгиня, последвана от изпълнение на турски със същата мелодия, съобщава bTV. Изпълнението на песента за Райна Княгиня на турски език по време на предизборна проява на ДПС в Исперих не е нарушение на правилата на предизборната кампания. Това е становището на Централната избирателна комисия по сигналите, които постъпиха след изпълнението на възрожденската песен, посветена на Райна Княгиня, последвана от изпълнение на турски със същата мелодия, съобщава bTV. „Изпълнението на части от турска любовна песен и известната възрожденска песен, посветена на Райна Попгеоргиева, които имат идентични мелодии, в никакъв смисъл не може да бъде определено като нарушение на българското изборно законодателство”, се казва в решението на ЦИК. Комисията обаче установи, че лидерът на ДПС Лютви Местан е нарушил забраната за водене на агитация на език, различен от българския, тъй като в речта си е преминал на турски, и го глоби за нарушението. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.
Източник : front.bg

Още по темата от Blife.eu По късно щефът на ЦИК се оплака, че е получил заплаха за животът си и поиска охрана! Нормално е когато Българи вземат анти-българска позиция не да получават заплахи а заплахите да се изпълняват коментираха в мрежите > Дали това е началото на една серия от гаври ще разберем скоро но след като институциите подкрепят тази антибългарска къмпания какво ни очаква ? В отговор на тази провокация над 3000 българи в носии и с знаемна изпяха кой уши байряка, но медии те услужливо не отразиха тази новина ? Сега ЦИК даде тон за песен коя ще е следващата ?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator