Шокиращата истина за язовирите у нас и Кольо Фичето

Шокиращата истина за язовирите у нас и Кольо Фичето

Истината ще Ви шокира !
Човешкият живот цена няма, но 500 000 лева държавата отпуска за ремонт на язовири!

Как се крадат пари, как?
Някога далеч назад във времето тези язовири са построени от нашите майки, бащи, дядовци и баби с много труд в задружна работа на бригадирски начела!

Доброволен труд с лозунги „строим за родината“!
И построиха диги, язовири, заводи, акведукти и всичко построиха! Днес внуците на онова поколение извършихме национално предателство като позволихме всичко да бъде разграбено и разрушено!

Efekt 2

Но да си спомним един период когато едно министерство по бедствията и авариите ремонтира тези язовири!
Как се ремонтира спукана дига тогава?
Съмнителни кръгове от Ромски строителни фирми гъвкави в документалните книжа!

Съмнително количество стойностни оценки на обектите и ромско качество с циганска изобретателност и склонността има ДА СЕ РАЗБЕРЕМ!

И така министерството на бедствията и авариите най-бързо отпускаше пари за такива спешни действия!
Как се запушва теч на спукана дига на язовир?
Иновативната технология на бай мангал изобретяват следната технология, в която се използват няколко чувала вълна!
Слагат вълната на мястото където се е пропукала дигата и от където минава водата!

След това през вълната продължава да тече водата, но леко-полеко започва да се самозапушва с тиня и други твърди частици и на практика се получава едно затлачване – самозатапване! Само след няколко дни хората виждат, че течът е спрял изчаква се да изсъхне задната страна на дигата и се изсипват няколко камиона с бетон където е пробойната на дигата и готово ремонтът е направен и примерно е струвал над 120 000 лева като селото е спасено и всички са щастливи!
Днес Антон Хекимян зададе въпросът на генерал Кирил Войнов „ще има ли прозрачност в ремонтът на дигите и язовирите“, а той лаконично избяга от отговора като запя една друга песен, ами друг път питате защо няма пари за решението на един въпрос, а сега пари има, ама как ще се изразходват?

Над 6852 язовира са построени от нашите баби и и дядовци, от войниците на строителни войски и всички преди нас, но 880 от тях обаче са били в предкритично състояние и се нуждаят от аварийно възстановяване!
Честно да ви кажи думичката аварийно възстановяване ми звучи като авария на пътя лека на вашият автомобил на която с малко метална тел и клещи временно да постигнем нещо и чисто по български всичко временно си остава вечно!

И докато на времето хората са залагали на качеството, днес залагат на цената и кражбата на парата, а казват човешкият живот цена няма, няма нищо не струва за правителството този живот!
То и като му гледам качеството на живота той пък един живот!
Само да си припомним някога Кольо Фичето когато е построил каменен мост и Руската армия идва и изказват съмнение, че моста ще издържи тежките оръдия Кольо Фичета сигурен в майсторлъкът си застава под моста докато минават оръдията за да докаже, че мостът е здрав и надежден !

Днес по неговите мостови се разминават тирове и понасят стотици тонове тежест при условие, че когато са строени никой не е можел да си представи за такива огромни тежести и да ги пресметнат и заложат! Но тогава хората строили така качествено и са отговаряли с животът си за своето качество!
Днес не е така – пари за човешкият живот на майките за деца с увреждане няма, той не струва като за болните закриват се здравни пътеки, но за дигите 500 000 се намериха!

Да важни са, но ние не сме ли важни живите и болните?
Качеството на живот, качеството на работа и цената на животът някак си са променени стойностните си оценки!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.