Щом няма МВР, престъпникът бастуна ще яде

ввв


В чепеларското село Забърдо сами се пазят от крадци и нападатели. С охраната на селото са се заели пенсионери-доброволци, които сами изявили желание пред кмета да бъдат полезни с нещо за обществото.
„Направих им график, по който да пазят и да следят какви коли и външни хора влизат в селото.

Така и те са доволни, че вършат полезна работа, и аз, като кмет, че веднага ме информират какво движение има в селото”, каза кметът Валентин Черпоков.

В Забърдо няма случаи възрастни хора да са ставали жертви на насилие и кражби, макар че има голям поток на туристи, които посещават Чудните мостове и обикалят района.

Efekt 2

Освен че хората се пазят сами, друг плюс за сигурността е, че входът и изходът от главния път за селото е един и същ. Така нарушителите могат много бързо да бъдат заловени .

Повече за село Забърдо:

Село Забърдо се намира в южна България, в община Чепеларе, Област Смолян. Разположено е в планински район по двата бряга на Забърдска река на 1250 м.н.в. На 4 км от Забърдо се намира природният феномен Чудните мостове — два скални моста. Това са скални образувания във вид на мост с изключително големи размери.zabyrdo
В околностите на селото има множество пещери, всяка със своя история. Селището е много старо, има доказателства, че е съществувало още през 4-5 век след Хр. Доказателство за това са тракийско селище и разрушената крепост Заград. В центъра на селото, на малкото площадче е направена възстановка на Виенско колело т.нар. Въртележка. За него се твърди, че е прототип на истинското и е най-старото в България. Направено е от дърво и диаметърът му е не е повече от 5-6 метра. На една от скалите в началото на селото е разположен огромен надпис, подобен на този в Холивуд – „Добре дошли в Забърдо“
Източници: dariknews.bg и atlas-s.com

Ние от Blife.eu ще добавим, че когато възрастните хора са изоставени от правителството на произволът на съдбата те вземат съдбата си в свой ръце !
Браво на старците! Нека личният пример да бъде показан и други да намерят по-спокойни старини като тях!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.