10 изобретения на Никола Тесла и Видеото което ще ви накара да се замислите !

10 изобретения на Никола Тесла и Видеото което ще ви накара да се замислите !

Най-известните изобретения на Никола Тесла са свързани с енергетиката и разпространението на свободна енергия

С годините все повече хора разбират играта на правителствата и световните финансови организации, а заедно с това набира популярност и историята на Никола Тесла с неговите постижения. Хората получили допълнително образование извън стандартната система стигат до нова информация за да сглобят големият пъзел. Всички тези постижения са изиграли своята ключова роля в живота ни.

Радио предаване и радио вълни Въпреки, че Джулиано Маркони [Guglielmo Marconi] е признат за откривател на радиото, както и повечето хора днес така смятат, Тесла всъщност използвал принципа години преди него. Никола Тесла твърди, че радиовълните са една друга електро-магнитна честота. Въпреки, че Тесла има два подадени патента от 1897 до 1904 г. за предаване на радио вълни [US-645576, US-649621], патентното бюро решава да награди Маркони с “изобретател на радиото”. [Ако трябва да сме точни, Маркони използвал осцилатор на Тесла за радиото си]. Такъв парадокс може да има общо с факта, че по това време спонсори на Маркони са Томас Едисън [Thomas Edison] и Андрю Карнеги [Andrew Carnegie].

Тези обстоятелства със сигурност са улеснили решението на американското правителство, като прескочи изплащането на патентните такси споменати от Тесла за използване на технологията. Променлив ток [AC] Това е причината за голямата сензация на световното изложение в Чикаго през 1893 г.. Едисън и Тесла имат различно виждане за това как енергията трябва да се произвежда и разпространява. Според Едисън постоянният ток [DC] е по-евтин и безопасен. Той публично убива животни в демонстрации с променлив ток за да покаже на хората колко опасен е.

В отговор на това е известният случай, когато Тесла позволява през тялото му да премине високо напрежение от променлив ток, държейки в ръката си лампа, която засиява. Идеята на Никола Тесла била за истински по-евтин ток, по-ефикасен пренос на енергия и по-голяма безопасност. Въпреки десетилетия наред мръсен бизнес, откраднати идеи и патентно потискане от страна на Едисън и неговите богати приятели, днес в цял свят за генериране и пренос на енергия се използва системата на Тесла. Асинхронен електро-двигател В последно време името на Тесла стана доста популярно от електромобилите с марка “Tesla Motors”. Със създаването на асинхронния двигател през 1930 г., Тесла променя индустриалният свят завинаги. Днес този тип двигатели се използват навсякъде – вентилатори, инструменти, водни помпи, дискови устройства, часовници и много други.

Efekt 2

Роботика и автоматизация Никола Тесла стига до заключението, че всички действия на индивида са подтиквани от външни импулси. “За всяка моя мисъл и действие има външна причина, всекидневно върша неща за лично удовлетворение. Аз съм машина надарена със силите на движението, която реагира на външни стимули.” – Никола Тесла С това си твърдение поставя основите на роботиката като запазва човешкият фактор. Тези машини имат своите недостатъци – не могат да растат и да се размножават. Виждането му за бъдещето е пълно с роботизирани коли, андроиди и автоматизирана механика. Повече за автоматичните и сензорни системи може да прочетете в книгата “Serbian Journal of Electrical Engineering, 2006 [PDF]” Рентгенови лъчи [X-Rays] Електромагнитните йонизиращи лъчения са добре проучени още през 1800 г., но Тесла изследва целият спектър.

Всичко от “Кирлиановата фотография” – която има възможността да документира жизнената сила на живите организми [изображения на аурата], чак до рентгеновите лъчи, които днес се използват в медицинската фотография. Откритията си Тесла прави изхождайки от убеждението, че Вселена предлага всичко от което имаме нужда, ние трябва само да използваме ума си за да създадем устройства улавящи потенциала който ни се предлага. Лазерен лъч Тесла е изобретател на лазерният лъч, явяващ се един ярък пример как геният на учен може да бъде използван за добро и за зло.

Технологията се използва в медицината за различни процедури и операции, дава възход на съвременната цифрова и дигитална индустрия, намира приложение и в промишлеността при металорежещи машини, измервателни уреди и много други. Но тази иновативна технология си има и своята тъмна страна – лазерно насочване на снаряди, плазмени оръжия или пък “лъч на смъртта” [Death Ray] като този от “Междузвездни войни”.
Един материал на Пламен Янков
Източник: novosianie.com/

Ние от Blife.eu ще изместим фокусът на вашето внимание към ето това ВИДЕО

Сега искаме да Ви зададем два въпроса:

Въпрос: може ли човек да си добива безплатно електричество у дома и вторият ни въпрос е ще позволят ли това силните на деня ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.