2432 жени смазани от бой само за година

2432 жени смазани от бой само за година


Истината е далеч по-грозна над половината жени жертва на домашно насилие крият това за да !
Вижте официалните цифри по градове ТУК!
Само в София.
В столицата 351 души са поискали защита от полицията.
С 205 се нарежда на второ място град Пловдив.
Варна е на трето място с 185 жени потърсили закрила.
В Бургас са 163 регистрирани такива случай на домашно насилие !
След това с ужасяващата статистика се нареждат Пловдив-област – 115, Стара Загора – 97, Плевен – 72 и София-област – 49 заповеди. Министърът на вътрешните работи коментира това, че пострадалият трябва да подаде жалба в съда, ако има опасност за живота му, може да потърси и МВР!

Няма изградена информационна система за регистрация на тези сигнали, защото това не е престъпление по НК”!
И така колко жени трябва да бъдат смазвани от бой ежедневно, а от полицията да казват, че това не било за тях, че било от частно правен характер и те да се обърнат към съда!

От МВР добавят, че при борбата с домашното насилие най-тежките пропуски и проблеми на властите са свързани с липсата на финансиране за превенция, липсата на програми за работа с насилници, както и липсата на национален съвет, който да координира работата срещу тези деяния.

Efekt 2

В МВР се осъществяват учения на полицаи и периодично се изготвят указания към служителите в тази насока. Когато става дума за човешки съдби те говорят за пари !
Когато държавата абдикира от своите задължения и да пази гражданите си какво е това – липса на държавност или какво е това?
И докато си говорим някой някъде пребива до смърт своят жертва, защото знае, че никой няма да му направи нищо !
А тя ще търпи, защото е изнудвана в името на децата си, на любовта си и така на практика злото върлува чрез най-светлата любов на майката към децата!

Бедността, икономическото робство и трудното оцеляване, в което живеем благодарение на крадливите ни политици е фактор, който допринася до напрежението, което рефлектира във всеки дом !

Време е да изхвърлим боклука от властта!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.