Писмо до нас: Да си под смъртни заплахи, защото си Българка в България е прекалено

Писмо до нас: Да си под смъртни заплахи, защото си Българка в България е прекалено
Писмо до нас: Да си под смъртни заплахи, защото си Българка в България е прекалено

Здравейте, изпращаме Ви писмо с молба да запазите моята анонимност !
Попаднах на Вашата статия за МВР и битовата престъпност !
Да Ви кажем близо сте до истината, но тя не е такава навсякъде! Ще Ви разкажем нашата действителност !
Аз работя в местното читалище и поддържам библиотеката в която никой не влиза да прочете и една книга, макар че с гордост мога да Ви кажа, че имаме заведени над 6300 книги !

Имаме и 5 компютъра на който идват местните ромчета да играят и да гледат неприлични неща!
За нашето село – то е малко и кмет не се избира, а го назначават го ГЕРБ, всеки път един и същ!
Бедността е толкова голяма, че вече ни отписаха и всички фирми. Магазин нямаме, защото го затвориха след като местните роми го ограбиха два пъти и човека се принуди да пусне кепенците!
Официално сме на работа трима човека, а останалите 185 човека са на помощи и пенсии. Няма междуградски транспорт и ако искаш да отидеш до града ползваш някой, който взима като такси и по-скъпо или ако благоволи шофьорът на ученическият автобус и то ако попиташ на турски !

Имаме кръчма в която се продава хляб, оцет и сол, а другото е на цената на мезето !
И там се поръчва на турски, а за българите винаги хлябът е вчерашен !
Нямаме здравна служба, нямаме зъболекар, нямаме и училище, църквата я запалиха преди години, било битов пожар казват, не оспорваме това !

Efekt 2

Ама имаме две джамии, едно турско семейство се засели тук, а после още две дойдоха и те държат местната кръчма и така лека- полека нашите цигани или роми от версия и на вересия обуха шалварите и някой сложиха и забрадки! Така пред очите ни чисто българско село сега се потурчи !
Кварталният и той е турчин! По времето на комунизма такива нямаше в МВР !
Та и да Ви кажа защо Ви пиша – преди година и половина имах осем овчици и три козички,това беше моето имане, всяка година продавах по 10 агнета и с хиляда лева си спастрях годината, а с млякото от козичките сутрин имах за попарка на мен и на няколко семейства и чисто продавах на циганките за попара на дечурлигата им ала за зла участ ми ги откраднаха! Обадих се на кмета, той на полицая, които дойде след три дни, защото бил в командировка !
Поогледа си посука мустак, говореше ми на турски и аз така му отговарях, грамотна жена съм и ми обърнаха някакво внимание !

Понеже от детските погледи трудно може да се скрие нещо, поразпитах малките ромчета, който идват при мен да играят на компютрите, за интеграция нали !
И така от дума на дума те ми казаха кой кога и как ми е отмъкнал стоката !
Обадих се на кмета, а той на полицаят и пак така той ми каза да опиша всичко и аз така направих – посочих кой кога и източникът ми !

И така зачаках ама не получих възмездие, ами нощем въпросният крадец минава пиян с каруцата си, с която вероятно ми е отмъкнал и стоката покрай дома ми и вика „Ейййй българко, жива ще те изгора мамицата ти“ !
Модерна баба съм, имам джиесем, обадих се на синът ми в града, а той си дойде още първият почивен ден. Каза ми „майко да те вземем при нас или да ти вземем куче“ !
Взеха ми куче голямо, по-половин кофа гранули яде, дресирано, обучено да ме пази !
Нощем не спираше да лае, баласят циганите не спят по съседните къщи не спират, кучето лае и така не мина и месец и го отровиха и пак сама останах !
Сама със страха кога ли ще ме запалят !

Пак се обадих на кмета, забравих да кажа той е циганин, ама повече се турчее от турците и не пропуска молитва и в кабинета си има снимка с Цветанов, която показва на всеки който отиде при него и така той не ме успокои, а напротив след като си изплаках мъката ми, каза най-добре е да отидеш при синът си, тук не си много желана !
Така е отдавна е хвърлил око на моето работно място в библиотеката, за жена си го искал, ама аз макар и пенсионерка съм с висше образувание и съм по програма назначена !

На една позната дето дълги години и давах мляко за децата синът им и каза, че кмета разказвал в кръчмата за мен как съм плакала и съм се жалвала и на всеослушание казал тук един дето гласува за БСП няма да оставя !
Аз съм си праволинейна жена и след като си изучих децата по времето на един строй го помня с добро и ще си гласувам за тях, а той откъде знае за кого съм гласувала ?
Както и да е, кръчмарят ме е защитил като е казал да мълчи и че си е пийнал повечко !
Знаят грамотна жена съм и често съм писала от името на читалището на не едно място и книги събрах, и техника, и за ремонт пари намерих, а може от това да са се притеснили !

Но няма и седмица поне по два пъти нощем да не чуя копита с викове „Еййй Българко още ли си жива“ или че „жива ще ме изгорят“!
Някога бях директор на училище, завършила съм педагогика ама сега не мога да ги разбера! Никога с никого не съм се карала, винаги съм им помагала ама в коя страна живеем да си под смъртни заплахи, защото си българин в България е прекалено !

Нощем като чуя копита и да се ослушвам в леглото дали нещо няма да ми направят, а сега и времето се затопли и като усетя дим да се оглеждам дали моята къща не гори, не е живот и това не е страна, не се търпи вече !
Ще Ви кажа какво съм решила – мъжът ми беше ловджия и след смъртта му занесохме пушката му в полицията, но останаха две кутии с патрони. На скоро чистех мазата и като размествах едни стари качета намерих една пушка увита с парцали и патроните пасват за нея !

Вече нямаме полиция, нямаме и кметове нямаме, закони нямаме и Бог в нашето село! Решила съм ако някой вечер в домът ми влезе циганин пак да ме граби ще го застрелям на място и ще се самоубия и аз !
Пък какъвто и грях да е това ще го направя, решила съм !
Пак ви моля да запазите анонимността ми !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.