изпрати новина
Водещи новини

Външно Министерство : Извънредно положение в Казахстан, българите да не напускат домовете си

,,,,


Министерство на външните работи (МВнР) препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до Казахстан до снемане на въведения най-висок „Червен код“ за терористична опасност, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
От там уточняват, че предупреждението е във връзка с извършените днес, 18 юли, терористични атаки в град Алмати. „В момента там е въведено извънредно положение“, допълват от ведомството, като съветват намиращите се вече на територията на град Алмати български граждани да се въздържат от напускане на домовете си.

Припомняме, че по-рано днес религиозни радикали нападнаха полицейски участък в икономическата столица на Казахстан, като убиха трима полицаи и един цивилен.

Местните спецслужби успяха да задържат един от нападателите, но според първоначална информация още един се укрива. Седем полицаи са тежко ранени и настанени в реанимация.

bulpress tv

По думите на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев престрелката в Алмати в терористична атака, съобщава РИА Новости. „Червен код“ на терористична опасност предполага най-висока степен на опасност от възможни нови терористични атаки и е съпътстван от предприемането на редица извънредни мерки, сред които: безпрепятствено проникване в жилищни и други помещения на силите на реда; временно задържане под стража за 24 часа до изясняване на ситуацията; провеждане на обиски и други оперативни мероприятия; временно ограничаване на свободата на движение и придвижване; засилен контрол на ключови места в града (летища, гари и т.н.). При необходимост българските граждани могат да се обръщат за допълнителна информация и съдействие към посолството на Република България в Казахстан:
Посолство на Република България в Република Казахстан
Адрес: ул. „Иманов” № 11, бизнес-център „Нурсаулет”, ет . 5, гр. Астана, 010000, Казахстан Телефон: +7 7172 90 15 15 Факс: +7 7172 90 18 19 Дежурен телефон в извънработно време: + 77 789 717 882 E-mail: Embassy.Astana@mfa.bg

Виж още www.mfa.bg/embassies/kazakhstan.
Източник: actualno.com

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.